Sosul care are multiple beneficii asupra sănătății: „Este absolut miraculos, nenumărate beneficii”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit despre beneficiile muștarului, dar și despre adevărul ce stă în spatele consumului de mici.

Micii savurați cu muștar se încadrează în topul preferințelor românilor, când vine vorba de gusturile alimentare. Dacă despre mici, nutriționiștii mai au câteva dubii, în privința muștarului, lucrurile sunt clare. Specialiștii spun că acest sos are multiple beneficii pentru organismul uman, iar servit alături de mici, poate anula chiar și efectele negative pe care aceștia le pot avea.

„Muștarul pleacă de la o plantă rudă cu varză. Muștarul anulează efectele negative ale fumului, ale arsurilor. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge. La fel ca și la mici, la muștar pe etichetă putem găsi extrem de multe ingrediente, iar un ingredient de care nu scăpăm sunt îndulcitorii. Ca să nu mai scrie zahăr, pun îndulcitori artificiali. El nu ar trebui să aibă zahăr și cu atât mai puțin îndulcitori. Luăm un muștar cât mai curat. Puțin zahăr nu contează atât de mult, dar ar fi bine să fie fără. Dacă vedem un muștar care are cu curcuma, este și mai bine, are mai multe efecte uimitoare. Deci este extrem de bine să punem muștarul în această combinație. Este absolut miraculos, nenumărate beneficii.”, a declarat Cristi Mărgărit, specialist în nutriție, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”, de pe Antena 1.

Ce impact au micii asupra organismului

Când vine vorba despre mici însă, specialistul în nutriție spune că nu trebuie să ne facem griji în privința ingredientelor principale din care aceștia sunt obținuți.

„Este absolut în regulă, sunt diverse mixuri de carne. Se vorbește aici și despre o supă groasă care conține mult colagen, care să-i lege, se fierb picioarele de porc și așa mai departe. Se pune și un pic de bicarbonat, ca să-i facă pufoși. Apropo de bicarbonat, pentru sportivi e foarte bun, nu e nicio problemă. Foarte mulți s-au speriat, e în regulă bicarbonatul, însă nu trebuie să fie în exces, el se simte dacă este în exces, dar pe mici îi face pufoși.”, a continuat el.

„Arsura reprezintă un risc de cancer, de boli cardiovasculare pentru corpul nostru”

Totuși, trebuie să fim extrem de atenți la modalitatea de pregătire a micilor, care nu trebuie să fie niciodată arși. Specialiștii avertizează faptul că această arsură poate cauza probleme serioase de sănătate.

„Trecem spre digestia micilor. Sunt ușor de mâncat, adică îi apuci simplu și îi mănânci, dar dacă nu îl mesteci bine și mai are și mult usturoi și multe zgârciuri, se digeră greu și atunci trebui să fim foarte atenți la calitatea lor. Când îi cumpărăm, trebuie să fie proaspeți, să ne uităm pe lista de ingrediente. Să fim atenți să mâncăm cât mai puțin din altceva, adică cât mai puțină pâine, cartofi prăjiți. Micii sunt în regulă, nu sunt ceva neapărat dăunător.

Micii sunt buni cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc de cancer, de boli cardiovasculare pentru corpul nostru. Chiar și fumul de la grătar crește șansele de cancer de piele pentru cel care face grătarul. Trebuie să avem grijă să nu fie arși. Nu crud, dar partea arsă nu se mănâncă. Dacă dai mici la copii, tai partea arsă.”, mai spune nutriționistul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel