Smochine combinate cu ricotta, o explozie de gust și aromă. Va deveni desertul preferat

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum plantezi un smochin chiar la tine acasă: ilupixabay
Cum plantezi un smochin chiar la tine acasă: ilupixabay

Toamna ne readuce dorința de a găti și de a reaprinde cuptorul pentru a crea deserturi senzaționale. 

Astăzi vă propunem un desert care îmbină bunătatea smochinelor, un fruct tipic de sezon, cu ricotta, un preparat ideal în multe rețete. În plus, pentru a spori gustul, veți adăuga câteva linguri de miere, care vor limita consumul de zahăr.

Un aluat moale cu o crustă crocantă și o umplutură cu adevărat cremoasă te va cuceri. Desertul este excelent de consumat atât la sfârșitul verii, cât și la începutul toamnei. Fie ca o gustare delicioasă, fie pentru fi servit la micu dejun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea.  

 

Ingrediente:

330 grame de făină;

150 grame de zahăr;

120 grame de unt;

2 ouă;

un plic de praf de copt;

praf de sare;

500 grame de ricotta din lapte de vacă;

400 grame de smochine;

4 linguri de miere;

scorțișoară.

Modul de preparare

Luați un castron mare, puneți făina, untul înmuiat, 80 de grame de zahăr și două gălbenușuri de ou. Amestecați bine, înainte de a adăuga praful de copt. Frământați cu mâinile și formați o bilă, pe care trebuie să o înveliți cu o folie alimentară. Puneți bila de aluat în frigider pentru aproximativ treizeci de minute.

Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane. Trucurile cu care nu vei da greș

Între timp, ocupați-vă de umplutură. Într-un castron, puneți zahărul rămas împreună cu ricotta de lapte de vacă. Se zdrobește bine cu o furculiță, apoi se amestecă cu 100 de grame de smochine, două linguri de miere și scorțișoară. La final, veți adăuga cele două albușuri bătute în prealabil. Amestecul trebuie să fie foarte cremos.

Sos parfumat și plin de vitamine: cu el friptura va fi mai savuroasă 

Scoateți aluatul din frigider și întindeți trei sferturi într-o tavă. După aceea, turnați crema pregătită anterior, încercând să o întindeți bine. Tăiați smochinele rămase și așezați-le deasupra. La final, folosiți sfertul de aluat rămas pentru a-l sfărâma pe suprafața prăjiturii, închizând cu câteva linguri de miere.

Dați tava la cuptor și coaceți prăjitura, la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Această prăjitură, care combină dulceața smochinelor și a mierii cu ricotta, va fi cu adevărat o explozie de gust și arome. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Plăcintă cu mere. Rețeta celor trei pahare. Un desert simplu și rapid

Vrei să prepari o plăcintă gustoasă cu mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, iată rețeta perfectă pentru tine!

Rețeta acestei plăcinte cu mere este atât de simpla încât nu trebuie să cântărești ingredientele pe care le vei folosi. De fapt, pentru a pregăti acest desert, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame.

Pe scurt, acest desert poate fi preparat și de cei care nu sunt un cofetari cu experiență. Dimpotrivă, plăcinta poate fi făcută cu ochii închiși. Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

1 pahar de griș,

30 grame de unt,

1 pahar de zahăr,

5 mere,

1,5 linguriță de praf de copt,

1 pahar de faină,

1 pahar de lapte,

zahăr pudră pentru decor. 


Metoda de preparare

Mai întâi, adaugă într-un bol un pahar plin de făină, unul de griș și unul de zahăr. La final adaugă praful de copt și amestecă cu un tel. Apoi toarnă amestecul nostru în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.

Odată ce ai terminat această operațiune, ia un vas și dă prin răzătoare merele cu tot cu coajă. Împarte rezultatul în 3 părți egale.

Tartă aromată cu prune, pe care o vei adora! Se face rapid și ușor

În acest moment, ia o tavă de copt cu balamale cu diametrul de 20 de centimetri și introdu mai întâi un pahar din amestecul pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Deasupra, pune o parte din merele rase și întinde-le pe toată suprafața. Continuă să alternezi straturile până închizi totul cu un ultim pahar din amestecul de pulberi.


Nu ratați această rețetă: dovleac în sos de smântână. Este senzațional de bun

La final, ia o scobitoare de frigărui și fă câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Mai rămâne doar să iei un pahar de lapte, încălzit în prealabil, și să adaugi untul. Amestecă cu o lingură cele 2 ingrediente.

Apoi toarnă conținutul în tavă. Coace plăcinta în cuptor, pentru 40 - 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel