Semnele de pe sâni care prevestesc o problemă gravă de sănătate. Mergi la medic dacă le observi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto:unsplash, autor Marvin Meyer
Sursa foto:unsplash, autor Marvin Meyer

O formațiune sau o altă modificare depistată la sân naște îngrijorare în rândul oricarei femei.Iată care sunt cele mai importante semne care te trimit imediat la medic. 

Dacă observi oricare dintre aceste șapte lucruri pe sânii tăi, este timpul să mergi la medic:

1. Mameloane inversate

Dacă te trezești într-o dimineață cu un mamelon inversat, mergi la doctor. Clinica Mayo enumeră acest lucru ca fiind un indicator major al cancerului de sân. 

2. Noduli la sân

Nu toți nodulii sunt creați la fel. În cazul în care simțiți un nodul în timpul autoexaminării lunare pe care o faceți ÎNTOTDEAUNA, acesta nu este neapărat cancer. Alți factori pot cauza noduli, cum ar fi un canal înfundat, țesut cicatricial și chisturi benigne.

Aceștia sunt de fapt mult mai frecvenți decât un diagnostic de cancer de sân, dar pentru că nu vă puteți da seama doar dintr-un examen fizic, trebuie să mergeți la medic pentru ca acesta să vă facă acele dulci, dulci analize de sânge. 

3. Scurgere sângeroasă a mamelonului

Acest lucru poate indica un cancer de sân, dar poate indica și absolut nimic. Da, uneori secrețiile - sângeroase sau nu - pot fi un efect secundar al unui medicament sau un simptom al unei probleme tiroidiene sau hipofizare.

Indiferent de asta, du-te imediat la un control. 

4. Dureri la nivelul sânilor

Există atât de multe motive diferite pentru care te dor sânii. Sexul, menstruația, schimbările hormonale, menopauza, un sutien prost, un antrenament obositor. Dacă durerile tale durează mai mult de o săptămână, mergi la un control.

5. Mameloane roșii și dureroase 

Și mameloanele roșii și dureroase pot ascunde o problemă de sănătate.

6. Modificări ale formei sânilor 

Este normal ca sânii tăi să se schimbe în timp. De la pubertate, la sarcină și alăptare și menopauză, sânii tăi trec prin multe în timpul lor pe pământ.

Dar dacă observi o schimbare anormală a formei, nu-ți fie teamă să vorbești cu medicul tău despre asta. Acesta ar putea chiar să vă salveze viața. 

7. Piele solzoasă în jurul mamelonului

Sânii tăi au sentimente și, de asemenea, au eczemă sau psoriazis, sau dermatită. Tratează-i așa cum ți-ai trata pielea de pretutindeni și fă-i să fie verificați și tratați, potrivit yourtango.ro

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel