Pune cojile de ceapă într-un borcan cu apă fierbinte: bea acest ceai și bucură-te de beneficii

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
PSursa - Pexels
PSursa - Pexels

Cojile de ceapă au o concentraţie mare de fibre, flavonoide, dar şi mulţi antioxidanţi. În plus, ceapa are mari cantităţi de vitamina A, vitamina C şi vitamina E.

De asemenea, ceapa conţine şi  antioxidanţi care protejează celulele pielii, care va arăta mai tânără decât înainte.  

Coaja de ceapă are mai mulţi antioxidanţi decât leguma în sine. Cojile de ceapă conţin un pigment vegetal puternic, numit quercetin, care reduce tensiunea arterială şi ajută la prevenirea arterelor înfundate.

Chec de ciocolată, cu o aromă inedită: se face ușor și este bestial de bun

Coaja de ceapă reduce  riscul de a suferi de: boli cardiovasculare, cancer de colon, obezitate, diabet de tip 2, probleme ale tractului gastrointestinal. Cojile de ceapă au proprietăţi anticarcinogene, antifungice, antibacteriene, dar şi antioxidante.

Ceai din coji de ceapă pentru detoxifiere

Cojile de ceapă funcţionează extraordinar pentru  detoxifierea corpului, eliminând toxinele. Foloseşte aceste coji de ceapă prin această metodă simplă: fierbe-le şi transformă-le într-un ceai delicios şi puternic, pe care să îl consumi zilnic.

Este destul de simplu să te bucuri de beneficiile acestei legume, mai ales când pregăteşti cina şi foloseşti o ceapă. Trebuie doar să dai deoparte cojile şi să le păstrezi pentru a-ţi prepara acest ceai.

Un desert răcoritor, gata în doar 5 minute: este bun pentru zilele călduroase de vară

Într-un borcan de sticlă, pune cojile de ceapă (alege straturile exterioare de pe ceapă). Se toarnă apă fierbinte peste cojile de ceapă, iar apoi lasă-le să infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Strecoară cojile de ceapă şi bea acest ceai când vine ora la care mergi la culcare.

Cojile de ceapă pot fi folosite și în supe 

Coaja de ceapă în sine nu este comestibilă, însă poate fi cu uşurinţă inclusă în bazele pentru supe şi tocăniţe.

De asemenea, cojile de ceapă pot fi folosite dacă vrei să faci sos chili la tine acasă. Ingredientul quercetin este un antioxidant şi un flavonoid puternic, cu beneficii anti-tumorale.

Biscuiți cu fulgi de ovăz, fără ouă: o rețetă rapidă și ușoară

Concentraţiile acestuia sunt cele mai ridicate în interiorul şi în apropierea cojilor de ceapă. Quercetinul este un sedativ, tocmai de aceea ceaiul de ceapă trebuie consumat înainte de a merge la culcare.

Studiile arată că aceste coji de ceapă sunt bogate în fibre alimentare. Cercetările confirmă faptul că acea parte maronie din coaja de ceapă poate fi folosită şi că  este un ingredient benefic la capitolul dietă, datorită concentraţiei mari de fibre insolubile.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel