Pete de grăsime pe canapea? Scăpa, rapid și ușor, de ele cu mălai 

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pete de grăsime pe canapea. Scăpa, rapid și ușor, de ele cu mălai. Sursa - Pexels
Pete de grăsime pe canapea. Scăpa, rapid și ușor, de ele cu mălai. Sursa - Pexels

Ce poate fi mai plăcut decât o seară petrecută în familie. Toți membrii familiei, de la mic la mare, se adună în sufragerie, pe canapea, pentru a privi un film. Și, desigur, nu lipsesc gustările. Însă ce facem cu petele de grăsime, care sunt inevitabile?

Iată o metodă de curățare a petelor de pe canaea, doar cu mălai, fără apă și fără substanțe chimice.

Vorbim despre  picăturile de grăsime, care au murdărit canapeaua. Pentru gospodine, aceasta este o situație foarte neplăcută, deoarece este foarte dificil să elimine o astfel de pată de grăsime de pe canapeaua din stofă care nu poate fi pusă în mașina de spălat.

Cum să spălați hainele negre pentru a reduce decolorarea. Cele mai bune sfaturi

Multe gospodine cred că este imposibil să îndepărteze o pată grasă de pe o canapea fără produse chimice speciale. Cu toate acestea, puteți curăța suprafața murdară fără substanțe chimice. Și chiar și fără apă.

Cum îți albești dinții acasă cu usturoi

 

O substanța, care are capacitatea de a fi absorbi mizeria, se află chiar la noi în bucătărie. Trebuie să știți să  nu orice produs o poate face. O alegere proastă ar fi produsele care ele singure pot lăsa urme pe canapea. Prin urmare, curățarea mobilierului cu cărbune activ nu merită.

Dar puteți folosi mălai. Înainte de a utiliza acest produs, mălaiul trebuie să fie ușor încălzit pe o tigaie uscată, fără urmă de ulei. 

Cum să depozitezi avocado, astfel încât să rămână proaspăt cât mai mult timp posibil. Cele mai bune sfaturi

Presărați mălaiul pe pata de grăsime, apoi frecați bine. După câteva ore, trebuie să vă „înarmați” cu un aspirator și, în sfârșit, să curățați bine locul pătat.

După cum puteți vedea, pentru a îndepărta petele de grăsime de pe canapea, nu este necesar să efectuați o curățare umedă, folosind substanțe chimice costisitoare.

 

Pasta de dinți, ajutor de nădejde în gospodărie. Opt obiecte pe care le poți curăța cu ea

Mălaiul are şi alte întrebuinţări practice în casă şi te ajută să scapi mai uşor şi fără chimicale de petele dificile și de pe covor. Fie că e pată de cafea, de vin sau orice altceva, mălaiul poate fi folosit cu succes la curăţarea grăsimii şi a petelor de pe covoare. Presară mălai peste pată, lasă-l o perioadă, iar apoi îndepărtează-l cu o perir. 

De asemenea, înainte de a aspira covorul, pune puțin amidon de porumb peste covor şi lasă pentru câteva minute. Aspiră şi vei observa că amidonul a absorbit mizeria şi mirosul neplăcut.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel