Cum să depozitezi avocado, astfel încât să rămână proaspăt cât mai mult timp posibil. Cele mai bune sfaturi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Bethany Randall
Sursa foto: unsplash, autor Bethany Randall

Există câteva trucuri pe care le puteți folosi și măsuri pe care le puteți lua pentru a vă asigura că avocado rezistă suficient de mult timp. Modul exact în care depozitați un avocado depinde de câțiva factori, inclusiv de cât de copt este fructul și la ce intenționați să îl folosiți.

Cum să depozitați un avocado întreg

Dacă ați cumpărat un avocado care nu este încă copt, în speranța că veți putea să vă sincronizați perfect cu pofta de guacamole cel mai bun mod de a păstra fructul este să îl păstrați întreg și să îl așezați departe de alte fructe și legume. Un avocado necopt va rezista  timp de patru până la cinci zile. Cu toate acestea, deoarece avocado poate fi înșelător, este important să verificați zilnic gradul de maturitate. Veți ști că avocado este copt atunci când cedează la o ușoară presiune din vârful degetelor.

Dacă avocado este deja copt (sau se apropie de acest nivel), îl puteți pune în frigider, unde va rămâne proaspăt timp de câteva zile, în funcție de nivelul de coacere. Atunci când puneți avocado în frigider, cel mai bine este să îl depozitați într-un recipient etanș pentru depozitarea alimentelor sau în sertarul cu produse. Rețineți doar că, dacă avocul dvs. se află în sertarul cu banane sau mere, gazul etilenă din aceste fructe va accelera procesul de coacere, așa că verificați-l frecvent. 

Cum să depozitați avocado tăiat

Există câteva modalități de a păstra avocado tăiat, astfel încât să dureze (puțin) mai mult. Dacă avocado este deja tăiat în cubulețe sau piure, cea mai bună măsură pe care o puteți lua este să luați un recipient pentru depozitarea alimentelor. Cu toate acestea, în loc să folosiți capacul corespunzător, acoperiți recipientul cu folie de plastic, asigurându-vă că folia vine în contact direct cu avocado și că nu există pungi de aer. Acest lucru va ajuta la prevenirea pătrunderii oxigenului și la transformarea pulpei de avocado verde strălucitor în maro. Unii oameni adaugă, de asemenea,  suc proaspăt de lămâie sau de lime, dar acest lucru schimbă în mod evident aroma avocado-ului. Sunt șanse ca o parte din pulpa de avocado să devină maro, dar puteți oricând să răzuiți și să aruncați acele bucăți atunci când sunteți gata să vă bucurați de resturi. Dacă este păstrată bine, pulpa de avocado ar trebui să reziste în frigider încă o zi sau două.

O altă modalitate de a păstra o jumătate de avocado este să o așezați (cu partea cu sâmburele în jos) într-un recipient etanș cu puțină apă pe fund. Apa ajută la menținerea pulpei și a sâmburelui umede, fără a accelera procesul de îmbătrânire. Veți observa probabil că o mică parte din pulpa exterioară a devenit maro, dar este ușor de îndepărtat.

Poți îngheța avocado?

Da, avocado copt poate fi congelat și există câteva moduri de a face acest lucru. Trebuie doar să știți că înghețarea unui avocado schimbă textura cremoasă a fructului, așa că, deși puteți folosi avocado congelat în guacamole sau într-un smoothie, nu vă recomandăm să îl mâncați simplu.

Pentru a congela o jumătate de avocado, îndepărtați sâmburii și pielea. Apoi, stropiți puțină zeamă de lămâie sau de lime pe pulpă și acoperiți totul bine în folie de plastic. Pentru a minimiza și mai mult contactul avocado-ului cu oxigenul, puneți-l într-o pungă sigilată în vid sau într-o pungă de plastic etanșă, potrivit realsimple.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel