Patru obiceiuri proaste la care trebuie să renunți, dacă vrei să fii sănătos și să ai mai mulți bani

Ema Apostu | Dată: 06 iun 2023, 10:49 | Categorie: Economie
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

 A trăi o viaţă sănătoasă nu înseamnă doar să mergeţi la sală şi să mâncaţi alimente sănătoase, ci şi să aveţi deprinderi financiare bune.

Renunţarea la anumite vicii este obligatorie, dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi sănătatea şi situaţia financiară. În acest articol vom discuta despre patru obiceiuri proaste pe care le puteţi opri, dar nu ne vom concentra asupra lucrurilor clasice, cum ar fi fumatul şi alcoolul, la care ştiţi că trebuie să renunţaţi.

Mâncatul în oraş

Mâncatul frecvent în oraş poate fi dăunător, atât pentru sănătate, cât şi pentru finanţele tale. Potrivit unui studiu, oamenii care iau masa în oraş au tendinţa de a consuma mai multe calorii, grăsimi şi sodiu, în comparaţie cu cei care gătesc acasă. În afară de asta, mâncatul în oraş poate fi costisitor. Pentru a ne îmbunătăţi sănătatea şi finanţele, putem începe să gătim mai des acasă şi să ne preparăm singuri mâncarea pentru serviciu.

Lipsa exerciţiilor fizice

Lipsa exerciţiilor fizice regulate poate duce la diverse probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea, boli de inimă şi diabet. În afară de asta, poate fi şi costisitor, deoarece costurile de îngrijire a sănătăţii pe care le suportăm pot creşte atunci când avem de-a face cu afecţiuni cronice. Pentru a ne îmbunătăţi sănătatea şi finanţele, ne putem stabili ca obiectiv să facem sport în mod regulat, chiar dacă este doar o plimbare de 30 de minute în fiecare zi. Ceea ce, desigur, nu înseamnă că ar trebui să ne limităm doar la atât.

Cumpărături fără a ne stabili un buget (cumpărături impulsive)

Cumpărăturile impulsive pot fi un mare minus pentru finanţele noastre. Dacă aveţi un card de credit, cumpărăturile impulsive pot duce la datorii a căror plată poate dura destul de mult timp. Pentru a ne îmbunătăţi finanţele, putem face o listă cu lucrurile de care avem nevoie înainte de a merge la cumpărături şi trebuie să ne ţinem de acea listă.

Nu vă planificaţi bine finanţele

Lipsa unui buget poate duce la cheltuieli excesive şi la stres financiar. Majoritatea oamenilor din ţara noastră nu au o cultură financiară bună şi, din această cauză, de multe ori nu le ajung banii. O cultură financiară proastă înseamnă mai mult stres pentru om şi un risc mai mare de îmbolnăvire. Un buget ne poate ajuta să ţinem evidenţa cheltuielilor şi să ne asigurăm că nu cheltuim excesiv în anumite privinţe. Pentru a ne îmbunătăţi finanţele, ne putem face un buget pe care să-l şi respectăm.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience