Patru condimente pe care trebuie să le consumi, dacă ai tensiune arterială ridicată

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pexels.com
Sursa foto: pexels.com

Există câteva condimente foarte bune de consumat, dacă ai probleme cu tensiunea arterială.

Tensiunea arterială ridicată sau chiar un diagnostic oficial de hipertensiune poate însemna necesitatea de a face unele ajustări la nivelul stilului de viață existent, ceea ce poate include faptul de a fi mai atent la ceea ce introduceți în organism, până la fiecare ingredient esențial folosit în gustările și mesele dumneavoastră. Cu toate acestea, există încă o mulțime de modalități de a vă bucura de arome și gusturi delicioase, în timp ce încercați să vă controlați nivelul tensiunii arteriale - fără a renunța la acel condiment.

Pentru a gestiona tensiunea arterială crescută, opțiuni alimentare precum somonul, avocado și verdele cu frunze închise pot ajuta la scăderea nivelului acesteia. Din punct de vedere istoric, cercetările științifice au arătat, de asemenea, o corelație directă între nivelul tensiunii arteriale și aportul de sodiu. Acestea fiind spuse, evitarea alimentelor bogate în sodiu este o altă modalitate de a vă menține în mod eficient valorile tensiunii arteriale într-un interval sănătos.

Potrivit Asociației Americane a Inimii, regula generală este de a nu depăși 2.300 de miligrame de sodiu pe zi. În cazul adulților - în special cei care au hipertensiune sau o predispoziție la această afecțiune - ar trebui să se limiteze la aproximativ 1.500 de miligrame de sodiu pe zi. Concret, se pare că o singură linguriță de sare de masă conține 2.325 miligrame de sodiu, ceea ce o face cu doar 25 de miligrame mai mare decât limita zilnică recomandată pentru o persoană obișnuită.

Deși sarea de masă își poate pierde locul pe raftul de condimente, există alte opțiuni de condimente pe care le puteți folosi pentru a da gust farfuriei, fără a vă face tensiunea arterială să crească, potrivit eatthis.com

1. Alge marine Dulse

Dulse este un tip de alge marine care poate fi cumpărat într-un recipient de tip shaker similar cu sarea. Ea oferă un gust sărat, fără  sodi însă. De asemenea, furnizează nutrienți importanți, cum ar fi iodul și calciul.

Deși dulse este în general săracă în sodiu, unele mărci de condimente pot include mai mult din acest mineral în produsele lor decât altele. 

2. Turmeric

Turmericul este un condiment incredibil de aromat care este bine cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii, spun specialiștii.

Acest condiment este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a potența nutrienții altor alimente, făcându-l astfel un adaos excelent la alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi cartofii dulci - care, de asemenea, pot reduce în mod natural tensiunea arterială prin intermediul unor cantități mari de potasiu.

Este recomandată combinarea turmericului cu piper negru, deoarece acest lucru permite organismului dumneavoastră să absoarbă și să utilizeze mai bine acest condiment gustos.

3. Pudra de usturoi

Deși poate nu este la fel de puternică ca usturoiul proaspăt, pudra de usturoi rămâne un condiment popular care poate adăuga savoare oricărui fel de mâncare, prin note subtile de aromă deplină.
 

O linguriță de pudră de usturoi conține o cantitate nesemnificativă de 1,86 miligrame de sodiu. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, există 2.360 de miligrame într-o linguriță de sare de masă.

 4. Paprika afumată 

Paprika afumată este un adaos excelent la multe feluri de mâncare sărate și poate oferi o aromă afumată, fără adaos de sodiu și conservanți.

În plus, specialiștiidezvăluie că, pentru a vedea cu adevărat beneficiile pentru sănătate ale ardeiului, inclusiv capacitatea sa de a ajuta la reglarea zahărului din sânge și de a combate inflamațiile, trebuie să consumați acest condiment în cantități mari și des. Așadar, pentru cei care au tensiune arterială ridicată și o poftă insațiabilă de un plus de aromă afumată, picantă și intensă, paprika ar putea fi alegerea perfectă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel