Oamenii cu pisici sunt mai deștepți, cei cu câini sunt mai fericiți/ STUDIU

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Priscilla Du Preez
Sursa foto: unsplash, autor Priscilla Du Preez

Un studiu a constatat că iubitorii de pisici sunt mai inteligenți, în timp ce iubitorii de câini sunt mai fericiți.

Există patru tipuri de oameni în această lume: cei care iubesc pisicile, cei care iubesc câinii, cei care le iubesc pe amândouă și cei care nu iubesc niciuna dintre ele.

Pentru că a existat o "dușmănie" atât de veche între oamenii cu pisici și oamenii cu câini, fiecare stăpân de animal de companie respectiv simte că știe care specie este superioară. Dar oare a iubi animalele nu înseamnă oare a le iubi pe toate, indiferent dacă sunt canine sau feline?

Ei bine, nu trebuie să vă mai mirați, pentru că cercetătorii au descoperit diferențele majore de personalitate între oamenii cu pisici și oamenii cu câini. Nu numai că există mari beneficii psihologice și emoționale pentru sănătate, dar, cum știința se ocupă de a pune totul sub semnul întrebării, de ce unii oameni preferă pisicile în locul câinilor și viceversa?

Cercetătorii de la Universitatea Carroll au analizat 600 de studenți, pe care i-au întrebat dacă preferă fie pisicile, fie câinii și ce calități ale animalelor de companie le plac cel mai mult. Participanții au făcut, de asemenea, teste de personalitate și de inteligență.

Șaizeci la sută dintre participanți au preferat câinii, 11 la sută au preferat pisicile, iar restul au preferat fie pe amândoi, fie pe niciunul.

Iubitorii de pisici au obținut scoruri mai mari la testele de inteligență decât iubitorii de câini. Cercetătorii au descoperit că personalitățile caracteristice pot contribui la această preferință.

Iubitorii de câini tind să fie mai vioi, mai energici și mai sociabili, precum și să respecte cu strictețe regulile. Între timp, iubitorii de pisici tind să fie mai introvertiți, mai deschiși la minte și mai sensibili și preferă să se lase purtați de propriul ego, mai degrabă decât să urmeze regulile.

Cercetătoarea studiului, Denise Guastello, a declarat că potrivirea personalităților are sens.

"O persoană cu câini va fi mai plină de viață... va dori să fie afară, în aer liber, să vorbească cu oamenii, să-și aducă câinele la plimbare... În timp ce, dacă ești mai introvertit și mai sensibil, poate că ești mai mult acasă citind o carte, iar pisica ta nu are nevoie să iasă afară pentru o plimbare", a comentat Guastello.

Cu toate acestea, studiul a fost limitat la studenții de vârstă universitară, iar rezultatele nu sunt cunoscute pentru niciun alt grup de vârstă. Dar, în timp ce iubitorii de pisici sunt mai inteligenți, iubitorii de câini sunt mai fericiți.

Cercetătorii de la Manhattanville College din Harrison, New York, au adunat 263 de participanți cu vârste cuprinse între 19 și 68 de ani. Participanții au răspuns la întrebări despre deținerea unui animal de companie, despre personalitatea lor și despre propria lor bunăstare.

Nu numai că proprietarii de animale de companie au raportat mai multă satisfacție decât cei care nu aveau animale de companie, dar proprietarii de câini au obținut scoruri mai mari în ceea ce privește bunăstarea și au raportat mai multă fericire decât proprietarii de pisici, potrivit yourtango.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel