O verișoară a lui Putin, afectată de sancțiunile occidentale

Oana Pavelescu |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Anna Tsivileva
Anna Tsivileva

Marea Britanie a anunțat cel mai nou val de sancțiuni care vizează cercul de apropiați ai lui Vladimir Putin, inclusiv pe o verițoară a acestuia.

Ministerul Afacerilor Externe britanic a declarat că Anna Tsivileva, verișoara lui Putin și care este și președinte al unei importante firme miniere, a fost sancționată.

Vladimir Potanin, al doilea cel mai bogat om din Rusia și susținător cheie al regimului lui Putin, a fost, de asemenea, sancționat miercuri din cauza războiului din Ucraina.

Guvernul britanic a declarat că sancțiunile au fost menite să "slăbească mașina de război rusă".

Cei doi vor avea activele înghețate și interdicție de călătorie.

Anna Tsivileva, care conduce compania minieră de cărbune rusească JSC Kolmar Group, a beneficiat în mod semnificativ de pe urma relației sale cu președintele, a declarat Foreign Office.

Citește și: Fost șef al celulei CIA din Moscova: „Știu cine complotează împotriva lui Putin. Îl vor ucide ca pe Troțki!”

Potanin, despre care se spune că are o avere de 37,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, continuă să-și mărească și mai mult averea susținând regimul lui Putin, spune Marea Britanie.

Oligarhul, care conduce cel mai mare producător de nichel rafinat și paladiu din lume, Nornickel, a achiziționat banca rusă Rosbank și acțiuni la Tinkoff Bank în perioada de după invazia Ucrainei.

Potrivit rapoartelor, el și-a mutat superyacht-ul de 300 de milioane de dolari în paradisul sigur din Dubai, ca măsură de precauție.

Oligarhul a cheltuit 2 miliarde de dolari pentru construirea stațiunii de schi Rosa Khutor, care a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci - un proiect despre care a spus că va fi moștenirea pe care o lăsa în urmă, dar că speră să recupereze o parte din bani de la guvernul rus.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că: "Atâta timp cât Putin își continuă atacul detestabil asupra Ucrainei, vom folosi sancțiunile pentru a slăbi mașina de război rusă. Sancțiunile de astăzi arată că nimic și nimeni nu este exclus, inclusiv cercul de apropiați ai lui Putin."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel