Numele pentru Arena Națională, scos la licitație? Propunerea USR pentru Nicușor Dan

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Marius Mandache de la Pixabay
Foto: Marius Mandache de la Pixabay

Conform unui comunicat USR PLUS, scoaterea la licitaţie a unei denumiri este o practică recunoscută internaţional.

Grupul USR PLUS din Consiliul General cere primarului Capitalei scoaterea la licitaţie a denumirii Arenei Naţionale, pentru a suplimenta veniturile generate de municipalitate.

 Acest lucru ar permite acoperirea unor cheltuieli de operare ale arenei şi reducerea presiunii pe bugetul local.

"Arena Naţională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de edificare de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei şi a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei", se arată în comunicat.

USR PLUS invocă exemplul oraşelor Munchen şi Frankfurt, care "atrag sponsorizări de 6, respectiv 5,5 milioane de euro anual" prin acest mecanism.

"Banii atraşi prin închirierea numelui Arenei Naţionale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiţi pentru întreţinerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreţinere să fie cheltuiţi pentru dezvoltarea sportului bucureştean în rândul copiilor, de exemplu", a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS şi iniţiator al demersului.

Cîțu s-a răzgândit: Reducerea temporară a TVA la gigacalorie, o măsură bună

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel