Nu aruncați coaja acestor fructe: este utilă pentru sănătatea și îngrijirea corpului

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Nu aruncați coaja acestor fructe. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați coaja acestor fructe. Sursa - pixabay.com

Consumul fructelor este benefic pentru sănătate, deoarece acestea conțin o cantitate mare de vitamine și alte substanțe benefice

Totuși, coaja unor fructe nu trebuie aruncată, deoarece poate fi utilă. Se pare că coaja a 4 fructe nu este mai puțin utilă decât fructul. Conține multe fibre alimentare, precum și flavonoide, care au efect antioxidant, îmbunătățesc procesele metabolice, reduc coagularea sângelui, reduc fragilitatea capilară.

1. Portocale. Coaja de portocală este o sursă excelentă de fibre și compuși fenolici și are puternice proprietăți anticancerigene și anti-sclerotice. O puteți folosi ca aditiv pentru ceai sau ca ingredient într-o mască de față de casă.

Fructele și legumele colorate, benefice pentru sănătatea femeilor

2. Banane. Coaja de banană este o sursă bogată de fibre, care are un efect benefic asupra activității tractului gastro-intestinal. Cojile de banană pot albi dinții, pot ameliora înțepăturile insectelor sau chiar pot reduce aspectul eczemei ​​prin regulată a zonei afectate.

3. Lămâi. Coaja de lămâie are un efect foarte pozitiv asupra sănătății și ajută în lupta împotriva excesului de greutate. Utilizarea sa regulată ajută la reducerea riscului de a dezvolta și dezvolta diabet și boli cardiovasculare. Coaja de  lămâie este de mare ajutor când vine vorba despre infecțiile fungice, bacteriene și ale pielii. Coaja parfumată de lămâie este un adaos grozav la ceai, poate fi folosită și ca deodorant natural sau odorizant.

Cel mai bun leac împotriva afecțiunilor sezoniere. Rețeta, transmisă din generație în generație

4. Mere. Coaja de mere conține cu 15% mai multi compuși fenolici decât miezul fructului, precum și o cantitate mare de antioxidanți. Coaja poate fi folosită pentru a face oțet de casă, smoothie-uri, shake-uri și chiar un odorizant antibacterian. De asemenea, coaja de mere poate fi folosită pentru a prepara o mască eficientă pentru ten.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel