Motive pentru care îmbrățișarea cu partenerul tău te face mai sănătos, potrivit cercetărilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Anastasia Sklyar
Sursa foto: unsplash, autor Anastasia Sklyar

Afecțiunea fizică poate fi cel mai puternic dintre toate limbajele iubirii și, din moment ce îmbrățișarea oferă contactul întregului corp între tine și partenerul tău, este modalitatea perfectă de a vă stimula conexiunea... și sănătatea. 

Cu toții ar trebui să ne îmbrățișăm mult mai des, dar, potrivit studiilor, aproape un sfert dintre americani continuă să doarmă separat! Așa că, dacă aveți un singur obiectiv în această săptămână, să fie acela de a petrece mult mai mult timp în pat îmbrățișându-vă! Dă drumul la Netflix, comandă acea pizza și apropie-te cât mai mult posibil de iubitul tău.

Motive pentru care răsfățul și îmbrățișarea cu partenerul te face mai sănătos:

Niveluri mai ridicate de oxitocină = mai puțin stres

Oxitocina este cunoscută ca "hormonul bunăstării", spune Dr. Laurie Bennett-Cook, sexolog clinician. "Oxitocina are capacitatea de a ne crește sistemul imunitar și de a diminua durerea. În plus, reduce stresul, anxietatea socială și depresia. 

Sună bine, nu-i așa? Și tot ce trebuie să faci este să ții în brațe o altă persoană. 

"Aproape toți am avea nevoie de mai multă eliberare de oxitocină. În timp ce îmbrățișarea cu un partener este o modalitate fantastică de a obține acest lucru, nu toată lumea are această priză. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, există ieșiri de substituție care pot ajuta la obținerea acelorași beneficii, cum ar fi îmbrățișarea unui copil sau a unui animal de companie, sau înconjurarea cu o pernă moale și pături pentru a crea un fel de cuib confortabil care să vă permită să vă simțiți înconjurați", spune Bennett-Cook, potrivit yourtango.com

Până la urmă, nici măcar nu ai nevoie de o altă persoană! Ia-ți pisica sau ursulețul de pluș al nepotului tău. și ghemuiește-te pe canapea și bucură-te de oxitocină.


Respirația împreună face ca inima să fie mai sănătoasă

Acest lucru este grozav pentru "sentimente de bine" și, astfel, poate fi în cele din urmă bun pentru sănătatea inimii. Încercați să respirați în sincron cu partenerul dvs. , spune sexologul rezident al Astroglide, Dr. Jess. Faceți un pas mai departe și pur și simplu stați față în față și simțiți-vă reciproc bătăile inimii. 

 Vei dormi mai liniștit

Cercetările arată că femeile care au relații pe termen lung dorm mai bine decât cele care nu au un partener. Ține minte, nu trebuie să îmbrățișezi o persoană, poți să îți pupi perna și să obții același efect.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel