Mircea Badea, despre războiul lui Putin și pericolul pentru România: Mi se pare foarte important să discutăm într-o paradigmă în care nu prea se discută

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Mircea Badea
Mircea Badea

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat joi Kremlinul, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Mircea Badea a spus că este important ce urmează „de luni” pentru că noi nu ne permitem luxul de face prea multe glume pentru că suntem lipiți de teatrul de război.

„Mii de kilometri mi-ar permite luxul de a râde de armata lui Putin, dar fiind aici, nu prea îmi arde. În timp ce unii au râs, Vladimir Putin va alipi 20% din teritoriul Ucrainei și va zice că este Rusia și va zice că dacă îl ataci, va da cu bomba, iar bomba mă poate atinge și pe mine”, a zis Mircea Badea.

„Mi se pare foarte important să discutăm într-o paradigmă în care nu prea se discută despre război. Eu sunt din România, la fel ca dumneavoastră.  Nu am relaxarea pe care ți-o dă o distanță de mii de kilometri între teatrul de război și unde șed eu. Noi suntem practic lipiți de teatrul de război. Dacă psihopatul dă o bombardea, este ca și cum ne-ar da-o nouă. Că nu ne-o va da nouă pentru că suntem NATO, am înțeles, dar o dă fix lângă noi și este ca și cum ne-ar da-o nouă. Eu chiar mă întreb ce facem noi luni. Planeta, la nivel de media, este preocupată să ne spună că referendumurile lui Putin sunt false. Pentru noi, lipiți cu multă graniță de teatrul de război, nu contează cum sunt referendumurile lui Putin. Nu îmi permit luxul să vorbesc despre referendumuri. Oricum ar fi referendumurile, tot aia este pentru noi”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Ziua de vineri e dramatică. Mișcarea lui Zelensky după decizia lui Putin care ne face să intrăm într-o nouă fază periculoasă a războiului

„Indiferent cum sunt referendumurile, Vladimir Putin, vineri seară, vine și spune: am făcut referendumuri și, în urma lor, s-a decis alipirea, deci aceasta este granița noastră. De acum înainte cine atacă aceste teritorii, care până acum puțină vreme au fost ale Ucrainei, acum sunt mama Rusia și cine le atacă este ca și cum ar ataca Moscova. Ce facem noi luni? Asta aș vrea să știu”, a mai spus Mircea Badea.

„Sigur că sunt o porcărie de referendumuri, dar dacă ar fi fost minunate, ce? Ar fi fost legale?”, a mai spus realizatorul TV.  

„Cred că Vladimir Putin va da un ultimatum de genul: „În 48 de ore, eliberați teritoriul nostru. În caz contrar... urmează ceva”. Eu la acel „ceva” mă încurc un pic”, a mai spus Mircea Badea.

„Cel mai rău lucru este că aceste referendumuri s-au desfășurat, nu cum s-au desfășurat”, a subliniat realizatorul TV.

VEZI ȘI: Nadine: De ce, deși locuiesc în Franța, dar la țară, nu am văzut niciun om fără dinți în gură

Vladimir Putin, va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat joi Kremlinul, transmit agenţiile de presă internaţionale.

„Ceremonia de semnare va avea loc mâine (vineri - n.r.), a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă telefonică zilnică. Peskov a adăugat că ceremonia va avea loc în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului la ora locală 15:00 (12:00 GMT), potrivit EFE.

VEZI ȘI: Aspirina poate face minuni, dar atenție cum o luați! Avertismentul unui medicVor fi semnate acorduri cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse, a precizat Peskov.

Peskov a mai anunţat că Putin va susţine tot vineri un „amplu discurs, după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova, conform AFP.

Liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina s-au deplasat încă de miercuri seară la Moscova pentru această ceremonie, după referendumurile ilegale organizate de Rusia în Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, considerate adevărate "simulacre" de Kiev şi Occident.

Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul şi sudul ţării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean, notează Reuters.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel