Nadine: De ce, deși locuiesc în Franța, dar la țară, nu am văzut niciun om fără dinți în gură

Ioana Dinu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Nadine de la „Școala Vedetelor” a spus că deși locuiește în mediul rural în Franța, nu a văzut niciun om fără dinți în gură.

Ea a explicat de ce acolo toți oamenii, indiferent de zona din care provin sau de statutul social, au toți dinții în gură, făcând totodată o comparație cu România.

„Francezii mai primesc și alte scrisori, nu doar de la electricitate. De exemplu, o dată la șase luni, li se amintește că a venit momentul să își facă un control la dinți - nu e obligație, ci recomandare. Mai toți o fac, deoarece orice intervenție stomatologică este 100% rambursată de stat. Sau alt exemplu. Femeile, când împlinesc 50 de ani (da, sistemul știe câți ani ai), primesc o scrisoare care le recomandă să facă, tot gratuit, un control mamar. Sau dacă ai bolnavi de cancer în familie, la un moment dat, vei primi o scrisoare să te testezi pentru tipul de cancer identificat în familie. Tot gratuit!

Așa mi-am explicat și eu de ce, deși locuiesc la țară, nu am văzut nici un om fără dinți în gură. Da, indiferent de nivelul social și de vârstă, TOȚI au dinți în gură… Și mă gândesc că acest stat/ sistem a reușit, cumva, să dezvolte un parteneriat cu cetățeanul.

Ce este însă extrem de relevant este că acest popor nu a experimentat comunismul. Poporul român încă supurează după trauma sistemului comunist, iar la nivel de simbol, din această cauză, nu are nici toți dinții în gură. Va veni și vindecarea, dar nu pentru această generație, până atunci ne certăm dacă să stingem un bec sau nu”, a scris Nadine.

VEZI ȘI: Aspirina poate face minuni, dar atenție cum o luați! Avertismentul unui medic

VEZI ȘI: Mit distrus de dr. Alexandra Mircea. De ce unele persoane au dinți în gură până la 90 de ani, iar altora le cad încă de la 45

Dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic român pe Tik Tok, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre cele mai mari curiozități ale pacienților legate de dantură. 

Dr. Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic român pe Social Media. Are 35 de ani, este medic stomatolog, specialist Invisalign și Dental Awareness speaker. Este, de asemenea, absolventă a cursului Leadership Principles a Harvard Business School. 

Într-un interviu pentru DC News, Dr. Alexandra Mircea a distrus un mit: faptul că dinții cad din cauza bătrâneții. De fapt, dinții ne pot „însoți” toată viața, până la 80-90 de ani, cu o singură condiție pe care o aflați în rândurile de mai jos.

 DC News: Haideți să începem direct: Mulți gândesc așa: „de ce să am așa grijă de dinții mei? Oricum vor cădea”. Să le explicați cititorilor că, de fapt, dinții sunt cei care ne însoțesc toată viața.

Dr. Alexandra Mircea: Nimic nu se compară cu dintele natural, niciun implant, nicio punte, nimic altceva. Încerc să le explic cât de mult pot pacienților că e foarte important să avem grijă de dinții noștri, să-i menținem sănătoși, să nu ne dorim implanturi doar de dragul implanturilor sau fațete, și așa mai departe. Dinții naturali sunt sfinți și pot spune cu certitudine că poți muri cu dinții în gură, nu e musai să cadă, asta ca să dărâmăm și acest mit. Există pacienți vârstnici care au dinții lor până la 80-90 de ani, și asta doar pentru că au avut grijă de ei pe tot parcursul vieții. DC News: Cum facem să-i păstrăm toată viața?

Dr. Alexandra Mircea: Este foarte important să păstrăm mereu o igienă corectă, completă și constantă. Pentru asta, periajul dentar trebuie făcut dimineața și seara și, suplimentar, în timpul zilei, pentru cine simte nevoia. În plus, e clar că cei care folosesc ață dentară stau mai departe de carii decât ceilalți, au o igienă mult mai corectă, dinții sunt mai sănătoși o perioadă mai lungă de timp, așadar recomand să luați în calcul și ața dentară în caz că nu o utilizați în prezent. 

VEZI ȘI: Celebra Nadine: Am fost certată de compania de electricitate pentru că deși am scăzut cu 23% consumul electric nu e suficient

E important să mergeți la control la fiecare șase luni și să faceți și un detartraj care curăță resturile alimentare și tartrul pe care noi, acasă, singuri, nu-l putem îndepărta. Totodată, mai recomand, pentru cei care au dinții înghesuiți sau simt un oarecare disconfort, să apeleze la aparatul dentar, să-și alinieze dinții și astfel și spălarea lor să devină mult mai ușor de realizat. 

Țin mult să subliniez că e important acest control periodic, pentru că așa se poate repara din timp orice problemă dentară am avea, și doar așa putem să ne menținem dinții sănătoși și frumoși mult timp. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel