Michael Flatley, lordul dansului irlandez, operat de un cancer agresiv: Vă cerem doar rugăciuni

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Michael Flatley a fost diagnosticat cu o formă nespecificată de cancer, înainte de Crăciun. ”Nu se vor face alte comentarii în acest moment”, au transmis cei din echipa dansatorului.

Michael Flatley, ”lordul dansului”, a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer, potrivit unui anunț făcut pe contul oficial al legendarului dansator irlandez.

”Dragi prieteni, avem ceva personal de împărtășit, Michael Flatley a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer. A fost supus unei intervenții chirurgicale și se află în grija unei echipe excelente de medici. Nu se vor face alte comentarii în acest moment. Vă cerem doar rugăciuni și urări de bine. Vă mulțumim”, se arată în comunicatul transmis pe canelele de socializare.

Starul din Lord Of The Dance a fost diagnosticat înainte de Crăciun cu un tip nespecificat de cancer, notează Daily Mail. De altfel, potrivit aceleiași surse, nu se știe dacă noul diagnostic are legătură cu lupta lui Flatley (64 de ani) cu cancerul de piele - melanom malign - cu care a fost diagnosticat în 2003 și pe care l-a anunțat public în urmă cu 8 ani.

La acel moment, Michael Flatley a explicat pentru presa irlandeză că ”A fost pur întâmplător că a fost observat. Eu nici măcar nu am observat-o... poate fi un loc înfricoșător”.

Cine este Michael Flatley

Michael Flatley, născut în 1958, a pășit pentru prima dată pe scena mondială atunci când a plecat în turneu cu The Chieftains. În 1994, a schimbat pentru totdeauna fața dansului irlandez cu creația sa uluitoare Riverdance. A continuat să creeze Lord of the Dance, care a debutat la Point Theatre din Dublin în 1996.

Numele său și brandul Lord of the Dance au devenit sinonime cu arta spectaculoasă și producții de mare anvergură care au hipnotizat publicul din întreaga lume.

Michael a rupt tiparul dansului irlandez tradițional prin încorporarea mișcărilor din partea superioară a corpului și prin crearea unor modele de ritmuri nervoase care se îndepărtau de cele tradiționale. A creat, regizat și produs mai multe spectacole de succes, printre care Lord of the Dance, Feet of Flames și Celtic Tiger.

Spectacolul său Lord of the Dance a doborât recorduri de încasări în toată lumea. În 1998, Lord of the Dance a stabilit un record de 21 de spectacole consecutive la legendarul Wembley Arena din Londra.

Este un record care se menține și în prezent. Vânzările video la nivel mondial au depășit 12 milioane de exemplare.

Feet of Flames a fost primul spectacol care a avut loc vreodată pe istoricul "Drum al Regilor" din Hyde Park din Londra. Acest spectacol a atins noi culmi, Michael l-a dus pe stadioane pline până la 120.000 de persoane.

Celtic Tiger a debutat în 2005 și a început o nouă eră a dansului, care a combinat tradiția cu un aer internațional. Michael Flatley este, de asemenea, un maestru flautist, iar albumul său On a Different Note îmbină tradiționalul cu contemporanul, potrivit prezentării de pe siteul oficial.

Michael Flatley și-a extins activitatea și în lumea cinematografiei, regizând și jucând în thrillerul de spionaj Blackbird din 2018.

În film, unde a jucat alături de Eric Roberts, Patrick Bergin și Ian Beattie, Michael l-a interpretat pe fostul agent MI6 Victor Blackley, care este atras înapoi în lumea spionajului pe care o lăsase în urmă.

Vezi și: Prima Doamnă a SUA, 8 ore în operaţie! Preşedintele Joe Biden a fost alături de ea în spital

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel