Metoda folosită de militari în al Doilea Război Mondial te poate ajuta să scapi de insomnie

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Metoda folosită de militari în al Doilea Război Mondial te poate ajuta să scapi de insomnie: Freepik
Metoda folosită de militari în al Doilea Război Mondial te poate ajuta să scapi de insomnie: Freepik

Află metoda cu care poți să adormi foarte rapid și ușor.

O metodă folosită de armata americană în cel de-al Doilea Război Mondial ar putea fi un mod eficient de a vindeca insomnia - iar experții în somn sunt de acord, cu anumite condiții. Strategia ar fi ajutat oamenii să adoarmă în mai puțin de cinci minute.

Metoda a fost detaliată inițial în cartea lui Lloyd Bud-Winter, „Relaxează-te și câștigă: Championship Performance”, publicată în 1981.

Antrenor american de atletism, Bud-Winter a scris în cartea sa că a vorbit cu piloții din Marina americană despre metoda pe care aceștia o foloseau pentru a se relaxa și a adormi în două minute, chiar și în condiții de stres foarte mare, scrie NY Post.

Într-un recent viral TikTok, utilizatorul „mindbrainbodylab” a descris procesul după cum urmează: „Imaginează-ți un scaner care coboară pe tot corpul tău, începând chiar de sus. Relaxează-ți mai întâi fiecare mușchi al feței, inclusiv obrajii și limba. Desfaceți maxilarul și respirați încet și adânc”, a spus el.

Metodă eficientă

În continuare, cel care vrea să adoarmă ar trebui să se concentreze pe relaxarea mușchilor din umeri, brațe și mâini, „imaginându-și fiecare bucată și mușchi al corpului relaxându-se”, a spus el.

„Este super important să continui să respiri profund pentru ca acest lucru să funcționeze”, a adăugat el. Persoana trebuie apoi să relaxeze pieptul și stomacul, în timp ce respiră adânc - și apoi relaxează picioarele drept și stâng.

„Acum că ați renunțat la tensiunea din corp, este timpul să faceți același lucru cu mintea”, a mai declarat utilizatorulde TikTok mindbrainbodylab.

„Imaginează-ți că te relaxezi din ce în ce mai mult în timp ce stai acolo în pace și calm. De obicei, adorm înainte de a ajunge la picioare”, a mai spus el.

Doctorul Alex Dimitriu, fondator al Menlo Park Psychiatry & Sleep Medicine din California, a declarat pentru Fox News Digital că există o anumită legitimitate a afirmațiilor din videoclipul TikTok.

Medicii confirmă eficiența metodei

„Această metodă de a adormi poate fi cu siguranță utilă. Relaxarea mușchilor începând din partea de sus a corpului, împreună cu concentrarea asupra respirației profunde, pot fi ambele o modalitate eficientă de a crește relaxarea și de a reduce gândirea. Funcționează și mai bine cu pașii finali, care se concentrează pe creșterea vizualizării și pe golirea minții de gânduri”, a declarat Dimitriu, care este certificat atât în psihiatrie, cât și în medicina somnului.

S-a demonstrat în studii că vizualizarea este mai bună decât alte tehnici de somn testate în timp, cum ar fi număratul oilor, a remarcat Dimitriu.

„Credința aici este că somnul și visele sunt o activitate foarte vizuală, iar modalitatea de a intra în visare este de fapt să începi procesul de vizualizare în timp ce adormi”, a spus el, conform Adevărul.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel