Mersul pe jos în fiecare zi va avea beneficii MIRACULOASE pentru genunchii tăi

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Camylla Battani
Sursa foto: unsplash, autor Camylla Battani

Iată de ce este foarte important să faceți câțiva pași în fiecare zi, mai ales în natură. Ce recomandă specialiștii?

"Prea mulți adulți sunt inactivi și s-ar putea să nu știe cât de mult le afectează sănătatea", a declarat Dr. Ruth Petersen, director al Diviziei de Nutriție, Activitate Fizică și Obezitate din cadrul CDC. "A fi activ din punct de vedere fizic vă ajută să dormiți mai bine, să vă simțiți mai bine și să reduceți riscul de obezitate, boli de inimă, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer."

În cea de-a doua ediție a Ghidului de activitate fizică pentru americani al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, experții în sănătate recomandă un minim de 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică moderat intensă. Aceasta include activități, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi la o viteză de 3,5-4 mile pe oră.

Mersul pe jos pentru genunchi sănătoși

Dacă credeți că mersul pe jos ca parte a rutinei zilnice vă va afecta genunchii sau va agrava durerile de genunchi existente, nu vă temeți. Potrivit The Noyes Knee Institute, instinctul tău de a-ți odihni genunchii și de a te abține de la mersul pe jos va avea de fapt efectul opus asupra mobilității tale. Faptul că nu mergeți în mod obișnuit poate face ca mușchii din jurul genunchilor să devină mai slabi, având un impact asupra stabilității dumneavoastră, ceea ce ar putea duce la accidente.

De fapt, un studiu din 2019 publicat în American Journal of Preventive Medicine a constatat că implicarea în aproximativ 1 oră pe săptămână de activitate moderată spre viguroasă a avut un impact semnificativ asupra persoanelor care au rămas fără dizabilități timp de peste 4 ani.

Mișcarea genunchilor în mod regulat este o modalitate de a obține lichid constant în oasele și cartilajele genunchiului. Pentru cei cu genunchi sensibili sau care încep un regim de mers pe jos, există măsuri pe care le puteți lua pentru a menține o rutină de mers pe jos sigură și plăcută. De exemplu, mai degrabă decât să mergeți 30 de minute deodată, împărțiți-vă plimbarea în segmente de 10 minute de 3 ori pe zi.


Plimbați-vă pe suprafețe naturale, cum ar fi pământul, sau pe poteci cu pietriș mic. Aceste suprafețe vor fi mai ușoare pentru articulațiile dumneavoastră. Dacă sunteți supraponderal, mersul pe jos vă va ajuta să pierdeți câteva kilograme, ceea ce va face ca, în cele din urmă, mersul pe jos să fie mai ușor pentru genunchii dumneavoastră. Asigurați-vă că vă cumpărați pantofi de mers pe jos care sunt plat și flexibili pentru a evita rănile ( Verywell Fit).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel