Melinda Gates, aproape de plecarea din fundația deținută împreună cu Bill Gates

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Bill Gates și Melinda French Gates și-au prezentat planurile individuale de donație a averilor lor la aproape șapte luni după ce și-au anunțat divorțul.

Gates are o avere netă de 136,8 miliarde de dolari, iar Melinda French Gates are o avere de 11,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Cuplul a scris inițial o scrisoare în 2010 pentru Giving Pledge, o promisiune de a dona majoritatea banilor lor în timpul vieții sau prin testament. Marți, site-ul web a fost actualizat pentru a include noile lor scrisori separate. 

Încă 15 miliarde

Gates a declarat că va continua să își concentreze eforturile filantropice pe activitatea Fundației Bill și Melinda Gates. Fostul cuplu a fondat organizația privată în urmă cu zeci de ani și de atunci s-a transformat într-un colos filantropic. 

În iulie, la câteva luni după ce cuplul și-a anunțat despărțirea iar cei doi au spus că nu se vor schimba prea multe la fundație, Gates și French Gates au făcut publice revizuiri majore. Pe lângă faptul că au angajat încă 15 miliarde de dolari și au anunțat un plan pentru noi administratori, cei doi au mai spus că s-ar putea să nu mai poată lucra împreună în viitor - ceea ce indică posibilitatea ca Melinda French Gates să se retragă.

Citește și: Japonezii de la Nissan își dublează investițiile. Peste 15 miliarde de euro, pentru vehicule electrificate

Melinda Gates are planuri în direcția sprijinirii investițiilor axate pe egalitatea de gen.

"Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu poate continua să lucreze împreună în calitate de copreședinți, French Gates va demisiona din funcția de copreședinte și administrator", a precizat organizația într-o declarație la acel moment. 

În noua scrisoare Giving Pledge a lui French Gates, aceasta vorbește despre Fundația Gates, la care a contribuit pentru înființarea ei, dar și despre noul ei braț filantropic Pivotal Ventures, care este o firmă de investiții axată în principal pe egalitatea de gen.

French Gates, acum în vârstă de 57 de ani, mai adaugă faptul că "îmi angajez timpul, energia și eforturile pentru munca de combatere a sărăciei și de promovare a egalității - pentru femei și fete și alte grupuri marginalizate - în Statele Unite și în întreaga lume. Donațiile mele vor continua să se concentreze asupra persoanelor pentru care barierele în calea egalității sunt cele mai mari."

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel