Japonezii de la Nissan își dublează investițiile. Peste 15 miliarde de euro, pentru vehicule electrificate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Nissan va vinde pe piaţa europeană doar vehicule electrice
Nissan va vinde pe piaţa europeană doar vehicule electrice

Nissan Motor Co., pare a alianței Renault-Nissan, şi-a anunţat luni intenţia ca jumătate dintre vehiculele vândute la nivel mondial în 2030 să fie vehicule electrificate (pe baterie sau hibride), comparativ cu aproximativ 10% în 2020.

Nissan intenţionează să investească 15,6 miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a accelera tranziţia la vehiculele electrice, adică de două ori mai mult decât a investit în acest domeniu în perioada 2010 - 2020, a precizat directorul general de la Nissan, Makoto Uchida.

15 modele complet electrice

Conform strategiei pe termen lung, intitulate 'Ambition 2030', prezentată luni de Nissan, producătorul japonez intenţionează să introducă 23 de noi modele electrificate, dintre care 15 complet electrice, până în exerciţiul fiscal 2030/2031.

Un număr de 20 dintre noile modele ar urma să fie puse pe piaţă, în următorii cinci ani.

De asemenea, din 2026, peste 75% dintre vehiculele vândute în Europa vor fi modele electrificate.

În acelaşi an, ponderea vehiculelor electrificate vândute în Japonia ar urma să fie de peste 55% iar în China de peste 40%. În schimb, în cazul SUA, Nissan se aşteaptă ca vânzările de vehicule electrice să reprezinte doar 40% din vânzările sale totale în 2030/2031.

Citește și: Babele şi Sfinxul nu s-ar afla în Prahova. Reprezentanții CJ Dâmbovița au urcat la Sfinx, cu stema județului

Honda va avea doar electrice 

Alţi constructori auto japonezi au şi ei planuri ambiţioase. De exemplu, Toyota vizează ca, în 2030, totalitatea vehiculelor vândute în Europa şi în China să fie modele electrificate (pe baterie sau hibride), în timp ce în America de Nord ponderea ar urma să fie de 70%.

La rândul său, constructorul nipon Honda şi-a propus ca, în 2040, totalitatea vehiculelor vândute la nivel mondial să fie modele electrice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel