Mâncare rece sau caldă? Când riscăm să facem cancer în funcție de cum o consumăm

Ioana Dinu | Dată: 03 oct 2022, 09:53 | Categorie: Știri
Fotografie de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alimenta-ie-sanatoasa-paste-spaghete-tabel-1279330/
Fotografie de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alimenta-ie-sanatoasa-paste-spaghete-tabel-1279330/

Mâncare rece sau caldă? Când riscăm să facem cancer în funcție de cum o consumăm aflăm în rândurile de mai jos.

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, a vorbit despre legătura dintre cancerul scuamos și alimentele fierbinți.

"Vorbim despre cancerul de joncțiune și cancerul scuamos. În țările vestice, cu un nivel de viață ridicat, există o creștere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecțiune, a adenocarcinomului de joncțiune. În alte țări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creștere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud și America de Sud. Mai intevine și un obicei alimentar.

În anumite populații musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soțiile și copiii stau și așteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinți. Femeile și copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni și ani întregi, face ca incidența cancerului scuamos, la bărbați, să fie mult mai mare decât la femei", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu la "Academia de Sănătate", emisiune realizată la DC News.

VEZI ȘI: Zacusca e foarte dietetică, dar atenție la un detaliu, spune medicul Anca Hâncu

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite