Lidia Fecioru, leac pentru cancer și osteoporoză: „Îl avem și noi prin curte”

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Social
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un leac excelent, care previne apariția mai multor boli. 

Lidia Fecioru a dezvăluit un nou leac, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3. Este vorba despre amarant, care are multiple beneficii asupra osteoporozei, dar și pentru persoanele care se confruntă cu boli cardiovasculare. Leacul se prepară simplu, sub forma unui ceai. 

”Se numește amarant. Îl avem și noi prin curte.  Se consumă de la el semințele și frunzele. Acid folic pentru femei gravide și semințele și frunzele. Frunzele se pot pune în salată. Conțin minerale foarte multe, ceea ce protejează oasele de osteoporoză. Se bea ceaiul de amarant din frunze, pentru că este un antioxidant foarte bun, care împiedică modificarea celulelor normale în celule canceroase.

E foarte bun pentru cei cu probleme cardiovasculare, pentru că are proprietatea de a face vasodilatare, de a-i proteja pe cei care sunt predispuși la accidente vasculare și așa mai departe.”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, de pe Antena 3. 

Beneficiile amarantului

Planta are și alte beneficii pentru sănătate, pe lângă cele enumerate deja mai sus. Mai mult, este recomandată și pentru femeile însărcinate, care o pot consuma fără grijă.

„Cei care au probleme cu fierea, nu îl pot consuma. Dacă aveți probleme cu fierea și vedeți că în timpul consumului vă deranjează, micșorați cantitatea, dar nu renunțați. 

Conține foarte multă vitamina K, care este un opritor de hemoragii, vitaminele A și C. Este bun inclusiv pentru oprirea îmbătrânirii ochilor.

Îl găsiți în plafar, sub formă de semințe și frunze. Vara, dacă îl vedeți în grădină la cineva, cereți-i să îi taie frunzele, să le puneți în salată.

În special femeile gravide să-l ia, pentru că se spune că patru frunze cât palma conțin o pastilă de antioxidant de acid folic, doza pe care ar lua-o o femeie însărcinată”, a explicat Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

„Se mai numește și planta nemuritoare”

În altă ediție a emisiunii de pe Antena 3, specialista a enumerat și alte beneficii ale acestei plante. Mai mult, aceasta a dezvăluit că ea mai este denumită și drept „planta nemuritoare”, fiind foarte bună și în tratarea bolilor la copii. 

"Creasta cocoșului sau Amarantul este o plantă cu foarte multe beneficii. Ea arată ca o creastă și se mai numește și planta nemuritoare. Chiar este o plantă vindecătoare. Frunzele ei se folosesc în salate sau ceaiuri, în timp ce semințele se pot folosi pentru ulei sau pot fi măcinate și puse în făină.

Amarantul este bogat în vitamina K și acid folic. Substanțele din interiorul plantei nemuritoare pot duce la oprirea modificării celulelor anormale.

În ceea ce privește contraindicațiile, cei cu probleme la fiere, adică cei cu pietre, nu trebuie să folosească această plantă.

Planta nemuritoare mai este benefică și pentru sănătatea oaselor. Pentru copii, se poate da ulei din această plantă. Este bună și pentru rahitism.", a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel