Îngrijirea părului: Sfaturi simple pentru a combate căderea părului

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Problema căderii părului pare să fie destul de frecventă în aceste zile. Motivul poate fi creșterea stresului și a poluării. Unele dintre cauzele căderii părului sunt stresul, deficiențele nutriționale, mătreața, scalpul gras, bolile, dezechilibrele tiroidiene sau hormonale, utilizarea de loțiuni chimice și aplicațiile de căldură. În cazul "chelirii masculine", cauzele pot fi factori ereditari și hormonali.

Avem tendința de a crede că pierderea părului și ruperea părului sunt același lucru, dar nu este așa. Ruperea părului se întâmplă atunci când firul de păr se rupe. Acest lucru se poate întâmpla din cauza loțiunilor chimice, a aplicațiilor de căldură, a utilizării elastice, a uscăciunii și a vârfurilor despicate. Căderea părului, pe de altă parte, se întâmplă atunci când părul cade de la rădăcină. Evident, căderea părului ar trebui să provoace mai multă îngrijorare, deși 50 până la 100 de fire de păr cad zilnic în procesul normal. Dacă rata de înlocuire încetinește, ne confruntăm cu problema subțierii părului. Dacă vă confruntați cu căderea părului, încercați să aflați care sunt cauzele care vi se pot aplica. 



Spălați-vă părul în funcție de tipul de păr și de sezon

Pe vreme caldă și umedă, părul trebuie spălat mai des, pentru a îndepărta transpirația, murdăria și depunerile de ulei. Părul gras poate fi spălat de trei sau patru ori pe săptămână. Pentru părul uscat, se spală de două ori pe săptămână. În epoca modernă, curățarea părului a căpătat importanță, pentru a elimina poluanții chimici din aer.
Este important să se selecteze produsele potrivite. Produsele dure perturbă echilibrul normal acid-alcalin. Acestea stimulează și mai mult scalpul, ceea ce duce la acumularea de celule moarte pe scalp și la apariția mătreții. Dacă munca dumneavoastră presupune călătorii pe distanțe lungi, spălați părul mai des, chiar zilnic, folosind mai puțin șampon. În cazul în care există o excesivă uleiozitate, ar trebui folosită și o clătire a părului. Folosiți un pieptene cu dinți largi.


Dacă părul este gras, folosiți o clătire de păr sau un ser și evitați balsamurile cremoase. 


Sunt disponibile și tratamente clinice. Acestea ajută la stimularea foliculilor de păr. De asemenea, circulația sângelui la nivelul scalpului se îmbunătățește. În timpul tratamentelor clinice, se aplică, de asemenea, tonice pentru păr și se folosesc aparate de aburi pentru o mai bună absorbție. O dietă nutritivă ajută la creșterea sănătoasă a părului, deoarece părul este de fapt alimentat de nutrienții din fluxul sanguin. Consumați zilnic un bol mic de varză. Germenii conțin aminoacizi, care favorizează creșterea părului. Dacă scalpul este gras sau dacă există mătreață, beți multă apă. Adăugați sucul unei lămâi la un pahar de apă și beți-l la prima oră dimineața. Cereți medicului dumneavoastră să vă prescrie suplimente de vitamine și minerale. Biotina, o vitamină B, favorizează creșterea părului. Învățați yoga, respirație profundă și tehnici de relaxare. Acestea ajută la reducerea stresului și, astfel, controlează căderea părului, potrivit timesofindia.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel