Fructul rege. Înlocuiește prăjitura, e minunat pentru digestie, asigură longevitate și vitalitate, spune medicul Anca Hâncu

Autorul articolului: Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Anca Hâncu
Anca Hâncu

Există un fruct rege.

În ediția din 26 septembrie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, doctor Anca Hâncu, doctor în nutriție și medicină generală, ne spune cum să consumăm smochinele. Acestea previn problemele digestive, datorită conținutului mare de fibre.

Atenție însă: este recomandat să le mâncăm crude!

„Smochinele sunt prezente în legendele biblice. Sunt prezente și în religia creștină, dar și în cea budistă, chiar și în cea iudaică. Smochinele sunt asociate cu starea de pace, cu victoria, dar și cu fertilitatea. O smochină are 30 de kcal care provin doar din glucide, adică o smochină conține numai glucide, amestec de glucoză și fructoză. Acest lucru înseamnă că smochinele ne dau rapid energie. Au și fibre. Trei smochine au cinci grame de fibre, adică necesarul nostru fiind de 30 grame pe zi. Ne dau o porție importantă de fibre solubile. De asemenea, ne aduc calciu, magneziu, fier, potasiu, astfel încât sunt tare utile!”, a zis medicul Anca Hâncu.

Smochinele sunt minunate pentru digestie, previn constipația, având efect laxativ, dar au și efect antiinflamator. Așadar, mai spune medicul, pentru toate afecțiunile inflamatorii digestive, smochinele sunt „teribil de utile”.

De asemenea, smochinele sunt bune și pentru că efect antioxidant: așadar asigură longevitate și vitalitate, mai spus Anca Hâncu.

„Decât să mâncăm o prăjitură, mai bine mâncăm două smochine!”, a mai zis medicul subliniind că aceste fructe reglează cumva glicemia.

Smochinele pot fi combinate cu iaurt, cu brânză, chiar și cu prosciutto. 

Dar atenție: nu le consumați în exces pentru că pot produce diaree. 

VEZI ȘI: Teorie tare despre diabet. Un medic spune care e valoarea reală care îi indică semnalul de alarmă: La acel moment, s-au băgat politicienii și au spus: „Sunteți nebuni?”

VEZI ȘI: Cel mai consumat medicament de femei ar putea să se dea fără rețetă

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel