Fructul dragonului, superalimentul cu efect anticancer. Menține sistemul imunitar

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
fructul dragonului - FOTO: Freepik@wirestock
fructul dragonului - FOTO: Freepik@wirestock

Fructul dragonului este considerat un superaliment. Acesta are o cantitate ridicată de antioxidanți și vitamina C.

Fructul dragonului, pitaya, este bogat în nutrienți și scăzut în calorii. Poate fi benefic pentru combaterea bolilor cronice, îmbunătățirea sănătății intestinului, și creșterea imunității. Este bogat în fibre, precum și diverse vitamine și minerale, inclusiv mangan și fier. Beneficiile pentru sănătate ale fructelor dragon includ capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, controlul diabetului zaharat, îmbunătățirea digestiei, scăderea colesterolului și creșterea nivelului de energie.

De asemenea, poate oferi protecție împotriva cancerului și bolilor de inimă și poate apăra împotriva bacteriilor și ciupercilor, arată Organic Facts.

Fructul dragonului este exotic și delicios, de asemenea, este considerat un superaliment tropical, datorită bogăției sale de beneficii. Fructul dragonului își are originile în Mexic, America de Sud și America Centrală. În afară de fructe, coaja fructului dragonului se dovedește a fi utilă în aplicații farmaceutice, cosmetice și nutraceutice, conform cercetărilor din 2011 publicate în Journal of Food Science.

Fructul dragonului este scăzut în calorii și bogat în antioxidanți. Fructul conține cantități bune de fibre, licopen și carbohidrați, precum și vitamine solubile în apă, cum ar fi carotenul, vitamina C și vitaminele B niacina și riboflavina. Bogăția minerală a acestui fruct este, de asemenea, ridicată și include magneziu, calciu, fosfor, fier și sodiu.

Beneficiile pentru sănătate ale fructului dragonului sunt atribuite în principal proprietăților sale antioxidante, antibacteriene și nutriționale. Beneficiile includ stimularea imunității, metabolismul mai rapid și un proces digestiv mai lin. 

Proprietăți anticancer

Fructul dragonului este bogat în antioxidanți. Un studiu din 2017 publicat în revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity notează că fructul ar putea fi util împotriva cancerului de sân. Acesta concluzionează că fructul dragonului poate acționa asupra celulelor selective ale cancerului de sân, mai arată Organic Facts.

Prezența oligozaharidelor nedigerabile în pitaya s-ar putea dovedi utilă împotriva cancerului de colon, potrivit unui studiu publicat în International Food Research Journal. Aceste oligozaharide au un efect prebiotic pozitiv în cazul în care acestea au dus la o creștere a bifidobacterii și lactobacillus în timp ce scăderea Bacteroides și clostridium. Acest lucru evidențiază potențialul său de a reduce riscul de cancer de colon.

Stimulează sistemul imunitar

Nivelul ridicat de vitamina C care se găsește în fructul dragonului ajută la cresterea imunității și stimulează activitatea altor antioxidanți din organism. Potrivit unui studiu de cercetare din 2011, fructul dragonului are un conținut ridicat de polifenoli și flavonoide, care pot ajuta la eliminarea radicalilor liberi. Acest lucru a fost legat de prevenirea proliferării celulelor canceroase. De asemenea, acești antioxidanți lucrează pentru a crește numărul de trombocite, tratând astfel boala Dengue și ajutând la o recuperare mai rapidă.

Ajută la digestie

Cercetările publicate în Food Chemistry sugerează, de asemenea, că fructele dragonului sunt bogate în oligozaharide care ajută la promovarea creșterii bacteriilor intestinale, cum ar fi lactobacilii și bifidobacteriile. Un studiu din 2015 privind prebioticele naturale din Thailanda a arătat că fructele au ajutat la creșterea florei intestinale sănătoase, ceea ce este important pentru digestia lină.

Fructele dragonului au un conținut ridicat de fibre, ceea ce înseamnă că pot ajuta la mișcările intestinale în vrac, facilitând trecerea lină prin tractul digestiv, stimulând mișcarea peristaltică și inducând o eliberare de sucuri digestive. Prin reglarea funcției intestinale cu fibre dietetice, acest fruct ajută la prevenirea unor afecțiuni precum constipația, sindromul intestinului iritabil și chiar cancerul colorectal.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel