Folosiți făină de năut: este bogată în zeci de nutrienți și nu trebuie să lipsească din bucătărie

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Folosiți făină de năut este bogată în zeci de nutrienți și trebuie să lipsească din bucătărie. Sursa foto: freepik.com
Folosiți făină de năut este bogată în zeci de nutrienți și trebuie să lipsească din bucătărie. Sursa foto: freepik.com

Făina se găsește aproape în toate casele. Fie că vorbim despre făina de grâu, de porumb, de migdale, castane, orez, secară, ovăz și multe altele, acest ingredient se folosește la produsele de patiserie.

În multe supermarketuri, putem găsi și făina de năut. Leguminoasele snt folosite la prepararea mai multor rețete, dar pot fi și măcinate. În special, năutul, care este cultivat și apreciate în multe țări.  

Năutul conține proteine, carbohidrați, fibre, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, mai multe minerale și vitamine.

Aceste cereale reduc reduce colesterolul și trigliceridele, favorizând activitatea sistemului cardiovascular. Consumul moderat de năut favorizează tranzitul intestinal. La fel ca și alte leguminoase, năutul nu conține gluten, ceea ce îl  face un ingredient ideal pentru celiaci.

Slăbește sănătos, mâncând gustos. Fasolea verde, preparată după această rețeta georgiană, este delicioasă

Năutul poate fi folosit fiert și condimentat sau adăugat în supele cu legume. Preparatele cu năut din bucătăria din Orientul Mijlociu sunt falafel și hummus. Să nu uităm de făina de năut, care se pretează la multe tipuri de rețete.

 

Făina de năut, utilizată în procedurile cosmetice

 

Făina de năut se pretează și în rețete de frumusețe. Dacă aveți pielea sensibilă și riduri, amestecați puțină făină de năut cu apă de trandafir. Aplicați masa pe față, apoi, după 10 minute, îndepărtați această mască anti îmbătrânire.

Planta care întărește sistemul imunitar. Este numită felinarul chinezesc

Faceți  o pastă din făină de năut, apă și  puțin zahăr. Masați  fața, cu această mască, cu mișcări circulare și clătiți. 

Dacă nu aveți timp să vă spălați părul, puteți folosi făină de năut.  Se pune cu grijă puțină făina pe cap, masând rădăcinile firelor de păr. Apoi aplicați făina pe lungimea părului. Rămâne doar să vă periați părul după câteva minute. 

Iată o rețetă delicioasă din făină de năut

Într-o cratiță se pun100 grame de făină de năut cu 300 ml apă . Amestecați până se elimină toate cocoloașele. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l 5 ore, pe aragaz, la foc mic, amestecând din când în când. La final, îndepărtați spuma formată, adăugați o lingura de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare.

Acum turnați amestecul într-o tavă de copt și nivelați. Coaceți la cuptor la 220-250 de grade, 20 de minute. Scoateți tava din cuptor și presărați cu piper.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel