FITNESS ”pe internet”. Varianta mult mai sănătoasă a jocurilor video în rețea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Modelul de a face mișcare acasă a explodat în pandemie, evident, din cauza zecilor de restricții la care oamenii au fost nevoiți să adere.

Tehnologia își face însă loc și aici. Astfel, alături de nelipsita brățară/ceas care monitorizează funcțiile organismului, unii dintre cei care fac exerciții fizice acasă au mers un pas mai departe: și-au cumpărat echipamente care permit ca exercițiile făcute în camera proprie să fie ”vizibile” pe internet.

Spre exemplu, îți cumperi o bandă de alergare, o bicicletă staționară sau un aparat de vâslit, dar care sunt echipate și cu un ”calculator” ce-ți măsoară viteza, intensitatea, timpul  și le introduc în rețea. 

Apoi, pe baza unui abonament, poți participa la cursuri desfășurate online, prin streaming media, și chiar poți concura cu alți utilizatori, aflați poate la mii de kilometri distanță.

Deși nu sunt chiar ieftine, astfel de gadgeturi devin tot mai populare, un exemplu în acest sens fiind echipamentele celor de la Hydrow, Peloton sau NordicTrack,  care oferă biciclete și benzi de alergare ”inteligente”.

Potrivit Financial Times, numărul de abonați Peloton a crescut deja de la 100.000 în 2017, la 2,5 milioane anul trecut, în timp ce NordicTrack, a înregistrat o creștere a abonamentelor de la 103.000 în 2017, la 1,1 milioane.

”Nu dețin un Peloton, dar în noiembrie 2019 am cumpărat un Hydrow, un aparat de vâslit”, declara, pentru publicația citată, un împătimit al ”fitness-ului pe internet”.

Acesta explică și cum se desfășoară exercițiile: ”(Aparatul n.r.) mă pune în legătură cu alți utilizatori și cu instructorii, pe râul Tamisa, Lacul Lucerna sau pe coasta Californiei. Videoclipurile, live sau înregistrate, sunt prezentate pe un ecran de 22 de inch și concurez cu mii de alte persoane, iar fiecare înaintare este încărcată în timp real”.

Rata de renunțare, în cazul celor care aleg noua metodă de antrenament, este mult mai mică decât al celor care merg la sălile de sport tradiționale. 

Citește și: Apă cu lămâie, bună, dar cu moderație: 4 efecte negative, dacă faci exces

Spre exemplu, rata de renunțare în cazul abonamentelor de fitness oferite de Peloton este de sub 1%, scrie FT, care îl citează pe Khalil Zahar, directorul unei companii din domeniu: ”Cea mai bună analogie este că poate mai mergi din când în când la cinema, dar nu anulezi abonamentul la Netflix”. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel