Energie. Compensarea facturilor îi costă pe italieni aproape 3 miliarde. Banii sunt deja pregătiți

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Ministerul Finanţelor din Italia intenţionează să cheltuie aproximativ 2,8 miliarde de euro din bugetul pe 2022 pentru a ajuta la protejarea consumatorilor de creşterea preţurilor la energie, transmite Bloomberg.

Acest sprijin ar urma să fie concentrat pe primul trimestru al anului următor şi va include economii în valoare de 800 de milioane de euro de pe urma revizuirii taxelor şi a banilor care nu au fost cheltuiţi în lunile precedente, au precizat mai multe surse din apropierea acestui dosar care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Un oficial din cadrul Ministerului de Finanţe a confirmat că valoarea totală a măsurilor de sprijin se va ridica la 2,8 miliarde de euro, dar nu a dorit să facă alte comentarii.

Pregătiri din timp



Guvernul condus de premierul Mario Draghi a pus deja deoparte o finanţare de aproximativ două miliarde de euro în proiectul de buget pe 2022. Anunţarea unor fonduri suplimentare vine în contextul în care Parlamentul de la Roma urmează să voteze planul fiscal iar presiunile politice pentru ajutarea familiilor cu probleme se înmulţesc.

Italia a alocat deja 1,2 miliarde de euro în luna iunie şi peste trei miliarde de euro în septembrie pentru a contracara efectele creşterii preţurilor la electricitate. Cu toate acestea, o soluţie facilă la creşterea facturilor nu se întrevede: livrările de gaze ruseşti sunt limitate iar alţi exportatori precum Qatarul spun că produc la capacitate maximă.

Citește și: Criza lovește Subway și în România. Compania a închis 5 restaurante în jumătate de an

Ministrul italian al Dezvoltării Economice, Giancarlo Giorgetti a avertizat joi că există riscul întreruperilor în aprovizionarea cu electricitate în Europa şi a reafirmat angajamentul guvernului de la Roma de a diminua impactul costurile ridicate la energie, în special pentru gospodăriile care se confruntă cu dificultăţi financiare. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel