Criza lovește Subway și în România. Compania a închis 5 restaurante în jumătate de an

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie

Lanţul de restaurante Subway a închis, în ultimele şase luni, cinci localuri în România şi a rămas cu 34 de unităţi, conform site-ului propriu şi calculelor făcute de ZF pe baza informaţiilor anterioare existente, scrie mediafax.

Unul dintre restaurantele închise este primul inaugurat de Subway în România, cel din zona Piaţa Victoriei.

În România, aceste închideri vin după ce în primul an de criză sanitară reţeaua locală a fost printre cele mai stabile din regiune. Spre comparaţie, în Bulgaria, Cehia, Ungaria, Germania sau SUA reţeaua s-a micşorat semnificativ în perioada mai 2019-mai 2021.

Această perioadă a fost marcată de pandemia care a lovit în plin piaţa restaurantelor, însă datele din piaţă arată că restructurarea business0ului Subway a început chiar de dinainte la nivel mondial, mai ales pe piaţele mari, unde există un număr proporţional de localuri.

Subway a intrat în România acum circa nouă ani şi are în prezent 34 de unităţi, deşi oficialii companiei anunţaseră deschiderea a încă 40 de localuri în următorii patru ani.

Citește și: Preţul icrelor roşii, la un maxim istoric în Rusia. Icrele de Manciuria sunt de 7 ori mai scumpe decât în anii 2000

Spre deosebire de modelul de business al celorlalte lanţuri de resta­urante, în cazul Subway aproape fiecare local este tratat ca un business diferit, fiind operat de un alt francizat. 

În cazul McDonald's şi KFC, branduri prezente tot în franciză în România, toată reţeaua este operată de câte un sigur francizat, atât în cazul McDonald's  unde partener e grupul maltez Premier Capital, cât şi în cazul KFC unde Sphera Franchise Group se ocupă de dezvoltarea acestui brand precum şi a Pizza Hut sau Taco Bell.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel