Elon Musk: REPORNIȚI centralele NUCLEARE / Despre radiații: ”Alegeți cea mai rea locație și voi CONSUMA alimentele de acolo”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: flickr
Foto: flickr

Elon Musk arată care ar putea fi soluțiile la creșterile de preț ale petrolului.

Șeful Tesla, a postat pe Twitter mai multe mesaje cu soluțiile care ar trebui implementate, chiar dacă unele ar însemna o scădere pentru compania sa.

Prima măsură pe care Elon Musk o propune este creșterea imediată a producției de petrol și gaze, deoarece energia „verde” nu va putea înlocui rapid exporturile acestor resurse energetice din Rusia.

„Este greu să vorbim despre asta, dar trebuie să creștem producția de petrol și gaze imediat. Vremurile speciale necesită măsuri speciale”, a scris el pe Twitter .

În același timp, Musk a recunoscut că este foarte conștient de faptul că o creștere a producției de petrol și gaze va afecta negativ vânzările de vehicule electrice ale companiei Tesla.

„Cu toate acestea, soluțiile de energie durabilă („energie verde”) pur și simplu nu pot compensa imediat exporturile de petrol și gaze ale Rusiei”, a adăugat el.

 

A doua soluție: redeschiderea centralelor nucleare

Într-o nouă postare, Musk pledează pentru redeschiderea centralelor nucleare, închise de unele state din Europa. ”Este evident că Europa trebuie să repornească centralele nucleare aflate în conservare și să crească puterea la cele operaționale. Este fundamentale pentru securitatea națională și internațională”, spune miliardarul.

Acesta susține că centralele nucleare sunt extrem de sigure și se declară deschis realizării unui experiment inedit:

”Nuclearul este mai puțin nociv pentru încălzirea globală decât hidrocarburile. Celor care, în mod greșit, cred că există un risc de radiații, le spun să aleagă cea mai periculoasă locație. Voi merge acolo și voi consuma alimentele produse în acea zonă, la TV. Am făcut asta și la Fukushima. Riscul de radiații este mult mai scăzut decât crede lumea”, a mai adăugat Musk.

Vezi și: Geoană: NATO schimbă FUNDAMENTAL poziționarea în Flancul Estic. Modificări din punct de vedere MILITAR

Prețuri tot mai ridicate ale petrolului

 

Prețul din luna mai, pentru contractele futures ale petrolului Brent, pentru prima dată din februarie 2013, a depășit 130 dolari pe baril. Reuters a scris că prețurile petrolului sunt în creștere, deoarece investitorii se tem de o întrerupere a aprovizionării cu materii prime rusești din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei.

Se pare că 30 de țări au convenit să vândă în comun milioane de barili de petrol la prețuri mai mici .

Între timp, Elon Musk a răspuns foarte prompt solicitărilor Ucrainei în aceste vremuri dificile: miliardarul a oferit Ucrainei echipamente pentru Internet prin satelit Starlink , primele instalații au fost deja instalate în Ukrzaliznytsia și predate Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ministrul transformării digitale Mykhailo Fedorov a dat asigurări că instalațiile Starlink au ajutat Ucraina să rămână în contact în timpul atacurilor cu rachete în masă.

Citește și: Shell spune de ce a cumpărat petrol la discount din Rusia

Anonymous spun că au spart accesul la posturile TV din Rusia. Imagini cu războiul împotriva Ucrainei

 

Prețul energiei și gazului

Potrivit Digi24, prețul spot al energiei electrice, tranzacționată în țara noastră, a ajuns la 436 de Euro/MWh. România importa astăzi aproximativ 20% din necesarul de energie.

Prețul gazelor, cu vânzare în aprilie, tranzacționate la Viena, a depășit și el nivelul de 300 de euro pe MWh, raportat la 195 de Euro/MWh, cât era pe 4 martie. Totuși volumele de gaze tranzacționate sunt foarte mici.

Claudiu Cazacu, specialist în piețe externe remarcă imprevizibilitatea piețelor și estimeză că o creștere de prețuri va fi inevitabilă. ”Din fericire, la gaze avem producție internă”

Ministrul Virgil Popescu România își poate asigura necesarul de gaze, avem rezerve, vom reintroduce obligativitatea rezervelor de gaze”, a spus ministrul energiei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel