Efectele secundare ale consumului excesiv de cafea, potrivit științei

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto:unsplash, autor John Schnobrich
Sursa foto:unsplash, autor John Schnobrich

În mod surprinzător, puteți bea multă cafea în timpul săptămânii. De fapt, se recomandă ca oamenii să se limiteze la nu mai mult de 28 de cești de cafea pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ patru cești de cafea pe zi. Cu toate acestea, consumul unei cantități mai mari poate provoca efecte negative asupra sănătății - în special asupra duratei de viață. 

Un studiu care a evaluat 40.000 de adulți a constatat că a bea mai mult decât media de patru cești de cafea pe zi a provocat într-adevăr efecte secundare urâte asupra corpului lor.

Pentru unii, patru cești de cafea poate părea mult. Dar dacă sunteți unul dintre cei care consumă mai mult de 32 de cești de cafea pe zi sau vă place să dați pe gât cafelele cu lapte îndulcit de la lanțul de cafenele local, ar fi înțelept să evaluați aceste efecte secundare urâte pe care le aveți dacă beți prea multă cafea. Pentru că, în timp ce consumul de puțină cofeină poate cauza un risc mai mic de deces, potrivit AARP, consumul prea mare de cafea poate crea efecte secundare negative asupra sănătății.

Iată care sunt efectele secundare  la care trebuie să te aștepți dacă bei prea multă cafea, potrivit cercetărilor:

Te simți anxios

O ceașcă obișnuită de cafea de opt uncii conține 95 de miligrame de cofeină. Astfel, dacă ați bea peste patru cești de cafea, ați ajunge la aproximativ 500 de miligrame de cofeină într-o zi. Un studiu realizat de Journal of Psychopharmacology raportează că un consum ridicat de cofeină la acest tip de nivel poate cauza niveluri ridicate de stres, anxietate și chiar depresie. Studiul spune că un consum mai mare de 1.000 de miligrame de cofeină pe săptămână s-a dovedit a fi chiar un predictor al anxietății ridicate.

În timp ce anxietatea și stresul sunt lucruri bune de discutat cu un profesionist din domeniul medical - mai ales în ceea ce privește sănătatea ta mintală - este, de asemenea, important să evaluezi consumul de cofeină cu acel profesionist și să discuți despre obiceiuri mai bune de consum de cofeină pe viitor.

Nu reușești să dormi bine

Consumul regulat de cafea poate cauza probleme cu tiparele normale de somn, mai ales dacă vă bucurați de o ceașcă de cafea după-amiaza. Un studiu a evaluat 197 de elevi de liceu, o cantitate mixtă de utilizatori cu un aport moderat de cofeină a raportat trezirea matinală și somnolență în timpul zilei, în comparație cu un grup care a consumat cantități mai mici de cofeină. În timp ce există o mulțime de beneficii pentru sănătate în cazul consumului regulat de cafea, menținerea aportului zilnic de cafea la un nivel minim - și dimineața - vă poate ajuta cu modelele de somn pe timp de noapte.

Ritmul cardiac este în creștere

Deși un studiu controlat a arătat că un consum de 100 de miligrame de cofeină între o oră și cinci ore nu a provocat o creștere a ritmului cardiac, consumul unei cantități semnificative poate duce la o alterare a ritmului bătăilor inimii. Dar ar fi nevoie de o cantitate semnificativă de aport de cofeină pentru a face acest lucru, potrivit eatthis.com

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel