Dulapul miroase a mucegai? Pune această plantă pe rafturi și hainele vor fi mereu parfumate

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Dulapul miroase a mucegai. Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele vor fi mereu parfumate. Sursa - pixabay.com
Dulapul miroase a mucegai. Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele vor fi mereu parfumate. Sursa - pixabay.com

Mirosul de mucegai din dulapuri și sertare este o problemă, cu care se confruntă mai multe persoane. Pe termen lung, această problemă poate deveni obositoare și enervantă.  

Pentru a rezolva această situație, ar trebui să folosești câteva remedii de-ale bunicii, care sunt surprinzător de utile.

De acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simți când deschizi dulapurile sau sertarele, te scapă zeci de metode. Dar unele remedii ale bunicii ți-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.

Să elimini rapid acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare te poate ajuta un ingredient pe care îl folosești întotdeauna în bucătărie. Vorbim despre rozmarin, o plantă aromatică, care îți va ușura sarcina.

Covoarele din casă vor fi ca noi, dacă vei folosi o racletă pentru ferestre. Iată ce trebuie să faci

Mai întâi, trebuie să golești dulapurile și sertarele. Scoate toate hainele, pantofii, lenjeria. Acum, trebuie să speli bine toate obiectele vestimentare cu detergenți speciali. 

Șterge  bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu o cârpă, înmuiată în apă cu oțet. După ce se usucă, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așează câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele.

Mirosul puternic și proaspăt, eliberat de această plantă aromatică, ar putea rezolva cu adevărat problema. 

 

Iată ce substanțe te scapă de mirosurile neplăcute ale hainelor 

Bicarbonat de sodiu și oțet. Bicarbonatul de sodiu, combinat cu oțet alb, te ajută să scapi de mirosul neplăcut al hainelor, dar și de diverse impurități. 

Ai nevoie de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu (40g), 1 cană de oțet alb (250 ml). Se ia un recipient adânc și amestecă  în el oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aplică amestecul rezultat pe haine și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Alternativ, îl poți adăuga într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și porni un ciclu normal de spălare. Clătește apoi, hainele în mod normal și uscă-le într-un spațiu bine ventilat.

Pachete de orez. Dacă ai mucegai în dulapuri, pungile de orez sunt perfecte. Orezul absoarbe umezeala și împiedică ciuperca să se răspândească.

Ia 5 linguri de orez (100 g), 6 picături de ulei esențial de levănțică, săculeți din pânză. Împarte orezul în pungi și adaugă uleiul esențial de lavandă. Așează apoi pungile în colțurile dulapului sau le poți agăța lângă haine. Pachetele cu orez trebuie înlocuite periodic pentru a menține camera fără mucegai și mirosuri neplăcute.

Un expert a dezvăluit ce este în cafeaua măcinată și i-a îngrozit pe mulți: Unii au început să o evite

Suc de lămâie și sare de mare. Dacă detergentul de rufe nu-și face treaba și lasă un miros urât pe hainele preferate, atunci trebuie să-l completezi cu un amestec de suc de lămâie și sare de mare. Acestea ajută la îndepărtarea murdăriei dificile și, în același timp, vor neutraliza mirosul neplăcut de mucegai și transpirație care se întipărește în haine.

Cearșafuri parfumate după spălare: trucul cu care mirosul va rezista zile în șir

Se ia sucul de la 2 lămâi, 3 linguri de sare de mare (30 g), 5 pahare de apă (1250 ml). Stoarce sucul de la lămâi și  amestecă-l cu sarea de mare și apa în același recipient. Înmoaie hainele timp de 20 de minute în amestecul rezultat și apoi clătește-le în mod normal.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel