Dr. Vinereanu: Reguli de aur pentru măsurarea tensiunii arteriale acasă

Autorul articolului: Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto Pexels
Foto Pexels

Prof. univ. dr Dragoș Vinereanu a explicat cum se ia corect tensiunea arterială acasă.

Întrebat, la DCNewsTV, când ar trebui luată tensiunea, medicul Dragoș Vinereanu a spus: „Dimineața și seara. Am văzut oameni care veneau cu tensiunea monitorizată la câte două ore. Nu trebuie să ajungem la așa ceva. Tensiunea trebuie măsurată acasă din când în când sau atunci când ai simptome pe care le-ai putea asocia cu valorile crescute ale tensiunii.”

„Foarte important este să ai un aparat bun cu care să știi să-ți măsori tensiunea arterială. Aparatele cu care se măsoară tensiunea la nivelul încheieturii, de obicei, dau multe erori”, a explicat medicul.

„Tensiunea se măsoară în condiții de liniște, nu după efort fizic sau după ce te-ai supărat. Să stai întins în pat. Când începe să crească, poți să o monitorizezi mai atent și mai des. Dacă valorile ridicate se mențin, este bine să te duci la medic”, a subliniat Dragoș Vinereanu.

„Tensiunea oscilantă se referă la faptul că vasele sunt încă elastice. Nu este un semn rău, dar e o hipertensiune de debut. Fugi la medic, fiindcă e foarte probabil că vei avea nevoie de tratament”, a mai zis medicul. 

VEZI ȘI: Cum faci cafea cu mult caimac. Rețeta grecilor

Vaccinurile împotriva infecției cu SARS-CoV-2 sunt sigure și eficiente, arată un studiu realizat în SUA, timp de șase luni.

Potrivit RO Vaccinare, studiul din SUA a analizat datele privind siguranța vaccinurilor COVID-19 din sistemele de monitorizare CDC (VAERS și v-safe).

Concluzia este că vaccinurile COVID-19 sunt sigure.

Numărul de decese raportat a fost mai mic decât cel așteptat, pe aceleași grupe de vârstă, a mai arătat studiul, conform RO Vaccinare.

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că efectele secundare au fost în general ușoare și de scurtă durată.

Amintim că eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 nu scade dacă este administrat în același timp cu cel antigripal, a transmis OMS. „Oricine poate primi ambele vaccinuri în același timp, nu există o scădere a eficacității niciunuia dintre cele două vaccinuri atunci când sunt administrate împreună", a declarat Siddhartha Datta, consilier regional al OMS Europa pentru vaccinuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel