Cum faci cafea cu mult caimac. Rețeta grecilor

Autorul articolului: Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să savurezi o cafea cu mult caimac, poți încerca rețeta grecească. Iată cum se prepară

Rețeta grecească de cafea

Apa se toarnă într-un ibric. Se adaugă cafeaua și zahărul în apă. Cafeaua grecească se prepară la foc mediu. Se amestecă încontinuu până ce cafeaua se dizolvă, potrivit rețete.unica.ro. Va dura câteva minute până ce cafeaua va începe să fiarbă. De îndată ce începe să fiarbă se oprește focul și se dă deoparte. Dacă veți continua fierberea veți pierde caimacul.

Se umple jumătate de ceașcă și apoi se umple cea de a doua ceașcă. Reveniți la prima ceașcă și umpleți-o cu restul de cafea. Această tehnică va asigura prezența caimacului în ambele cești. Lăsați 3-4 minute pentru ca zațul să se așeze. Cafeaua grecească se servește alături de un pahar cu apă în caz că zațul ajunge în gură.

Cum faci cea mai aromată cafea. Rețeta veche din 1925

Cafea aromată

"Dacă vrem să facem o cafea bună şi aromatică, cumpărăm 2 părţi cafea Martinica (CUba), o parte cafea Rolo, o parte cafea Moka şi o partea cafea Java, le prăjim fiecare separat dar nu prea tare şi apoi toate acestea le mestecăm bine şi puse într-o cutie, bine astupată, sau închisă. Cafeaua să o măcinăm numai atunci când avem trebuinţă.

Vasele în care fierbem cafeaua, cât mai nemţească (pentru lapte) cât şi cea turcească, să fie cât se poate mai curate şi întrebuinţate numai pentru fiertul cafelei. Maşina de cafea în care se scurge cafeaua fiarta să fie de porţelan, căci aceasta îi păstrează mai bine atât aroma cât şi culoarea ei.

Cantitatea cafelei pentru şase persoane este de trei linguri cafea măcinată şi 2 linguri Frank-Kafe sdrobita, bine mestecate şi puse în maşina de cafea unde o apăsam puţin, apoi punem peste ea un sfert de kg. de apă clocotită, nu deodată ci în 2 – 3 rânduri. Acoperim maşina, lăsată să se scurgă pe marginea mașinii", scrie casutalaurei.ro.

Cafea cu lapte

"Pentru cafea cu lapte, cafeaua o prăjim ceva mai închis, dar să nu o ardem, iar pentru cafeaua turcească, ceva mai deschis. Prăjitul cafelei să se facă la început încet, apoi din ce merge tot mai iute la o dogoreală mare de jar si nu la flăcări căci în cazul din urmă se poate afuma, mestecând-o continuu. Când cafeaua începe a pocni şi vedem că devine lucioasă, atunci fiind de ajuns prăjită, o deşertăm intr-o farfurie mare şi cu altă farfurie o acoperim, scuturând-o de 2-3 ori bine, apoi acoperită, lăsată să se răcească şi pusă într-o cutie de tinichea bine închisă.

Vrem să păstrăm cafeaua fiartă, atunci o punem într-o sticlă foarte curată şi bine astupată. Cafeaua schwartz tot aşa o preparăm numai că cafeaua Frank aici nu o punem şi apa  punem mai multă", scrie casutalaurei.ro.

Cafea turcească

"Cafeaua turcească o măcinam cu maşina de măcinat foarte mărunt şi nu numai atunci când cere trebuinţă. Cantitatea cafelei pentru şase persoane este: 6 ceşti mici de apă puse într-un ibric cu 8 bucăţi zahăr şi când apa fierbe punem 4 linguriţe cafea măcinată, mestecând odată bine, apoi luăm spuma de la suprafaţă (caimacul) şi o împărţim prin ceşti, iar cafeaua o mai lăsăm să dea 2 – 3 ori în clocote, apoi pusă prin ceşti şi servită", potrivit sursei citate.

Vezi și: Cafeaua te ajută la slăbit! Nutriționistrul Mihaela Bilic: Crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel