Djokovic va fi expulzat, susține un important jurnalist australian. Autoritățile EZITĂ: Decizia ar putea fi amânată încă o zi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport

Paul Bongiorno, unul dintre cei mai importanți jurnaliști din Australia, susține că decizia a fost deja luată și sârbul va fi expulzat.

Premierul Australiei, la conferința de presă de joi seara, nu a venit cu informații noi în ”cazul Joker”.

Jurnalistul de la publicația The Saturday Paper spunea acum câteva ore că se pare că viza lui Novak Djokovic va fi anulată în cursul zilei de joi, ministrul imigrației, Alex Hawke, urmând să aprobe expulzarea. 

"Am auzit că @AlexHawkeMP îl va da afară pe Joker mâine", a scris Paul Bongiorno pe Twitter, postarea fiind redistribuită de mulți, inclusiv de Sasa Ozmo, cel care fost furnizorul unor informații cheie în cazul Djokovic.

Bongiorno este un proeminent jurnalist politic din Australia, cunoscut ca având conexiuni serioase în mediile politice și guvernamentale, scrie mediafax.

O decizie, posibil abia vineri

Se pare că o decizie cu privire la statutul de viză al lui Novak Djokovic nu va fi anunțată joi, ministrul federal al Imigrării, Alex Hawke, încă analizând situația sârbului, scria joi, la ora 18.00 (ora Australiei), publicația Foxsports.com.au.

Inițial s-a crezut că o decizie va fi luată după ce tragerea la sorți a Australian Open a fost amânată cu mai mult de o oră, aparent pentru a permite prim-ministrului Scott Morrison să încheie ședința cabinetului național și să facă un anunț public.

Cu toate acestea, Morrison nu a abordat situația în timpul conferinței sale de presă, declarând doar că ”politica nu s-a schimbat” ca răspuns la întrebările jurnaliştilor.

El a spus: „Mă voi referi la cea mai recentă declarație a domnului Hawke (miercuri) – această poziție nu s-a schimbat. Sunt puteri ministeriale personale care pot fi exercitate de ministrul Hawke și nu îmi propun să fac niciun comentariu în acest moment.

„Acea persoană (Djokovic n.r.) trebuie să demonstreze că este vaccinată sau să furnizeze un motiv medical, aceasta este politica și politica nu s-a schimbat.”

Vezi și: Ronaldo a cumpărat clubul copilăriei cu 70 de milioane de USD. Când a văzut datoriile, și-a pus mâinile-n cap: E un pacient la terapie intensivă

Cazul Djokovic, o conspirație? CTP: ”Aiureli din zona crepusculară a internetului îl fac să refuze vaccinarea” / Sârbul are o avere de sute de milioane de dolari

Telenovela din Australia

Inițial, viza lui Djokovic a fost anulată la sosire, după ore întregi de interogatoriu, de către oficialii Forțelor de Frontieră.

Un judecător a anulat această decizie în instanță luni, după ce Djokovic a petrecut cinci zile reținut într-un hotel pentru imigranți.

Liderul mondial a intrat imediat pe terenurile de antrenament de la Melbourne Arena după ce a fost eliberat de autorități.

Cu toate acestea, au existat o serie de neconcordanțe cu testele sale Covid, iar Hawke a lansat o anchetă pentru a face o analiză aprofundată a situației.

Nole a recunoscut că a mințit

Djokovic a postat o declarație pe Instagram pentru a încerca să clarifice orice confuzie cu privire la cererea sa de viză.

El a scris: "În ceea ce privește problema declarației mele de călătorie, aceasta a fost depusă de echipa mea de sprijin în numele meu, așa cum am spus oficialilor de imigrare la sosirea mea - iar agentul meu își cere scuze sincere pentru greșeala administrativă de a bifa căsuța incorectă cu privire la călătoriile mele anterioare înainte de a veni în Australia.

Aceasta a fost o eroare umană și, cu siguranță, nu a fost ceva deliberat. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și, uneori, pot apărea aceste greșeli.

Astăzi, echipa mea a furnizat informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica acest aspect.

Deși am considerat că este important să abordez și să clarific informațiile eronate, nu voi face niciun alt comentariu, din cel mai mare respect pentru guvernul australian, pentru autoritățile lor și pentru procesul actual."

Djokovic a fost criticat pentru un interviu pe care l-a acordat publicației franceze L'Equipe la două zile după ce a fost depistat pozitiv la Covid.

Explicând acea situație, sârbul a spus: "M-am simțit obligat să merg mai departe și să realizez interviul cu L'Equipe, deoarece nu am vrut să dezamăgesc jurnalistul.

Deși am mers acasă după interviu pentru a mă izola pentru perioada necesară, dacă stau să mă gândesc, aceasta a fost o eroare de judecată și accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament".

Cu cine va juca sârbul dacă va fi admis în Australia

Tragerea la sorți pentru tabloul masculin de la Grand Slam-ul Australiei l-a avut în continuare cap de serie pe Novak Djokovic. Acesta îl va întâlni în primul tur pe compatriotul său Miomir Kecmanovic. Turul doi poate aduce un potențial meci între favoritul local Kyrgios și rusul Medvedev.

Tragerea la sorți de la Australian Open a fost amânată cu o oră și 15 minute, fără ca organizatorii să fi oferit vreo explicație. Jurnaliștii australieni suspectau un anunț din partea premierului Scott Morrison referitor la situația lui Novak Djokovic. Acesta nu a făcut însă nici o referire în acest sens, la conferința de presă organizată înainte de debutul tragerii la sorți amânate.

Citește și: Cât mai durează gerul în București. Meteorologii anunță temperaturi de +8 grade

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel