Cazul Djokovic, o conspirație? CTP: ”Aiureli din zona crepusculară a internetului îl fac să refuze vaccinarea” / Sârbul are o avere de sute de milioane de dolari

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
Djokovic
Djokovic

Novak Djokovic este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Are 86 de titluri ATP și are cel mai mare număr de Grand Slam-uri câștigate, 20, la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal.

În mijlocul unui scandal mediatic fără precedent în istoria recentă a tenisului, Djokovic a reușit în ultimele zile să polarizeze internetul.

De la texte scrise în toate limbile, până la imagini de susținere sau ironice, canalele de socializare abundă în mesaje pro sau contra lui Djokovic.

Susținătorii săi spun că totul este o conspirație împotriva numărului 1 mondial, dar pare că au uitat faptul că Nole a câștigat tot ce se poate câștiga în tenis, jucând după regulile și în competițiile organizate de ”occidentali”.

Potrivit site-ului ATP, Novak Djokovic a câștigat până acum premii cumulate de peste 154,7 milioane de dolari.

La acestea se adaugă și contractele din sponsorizări. Conform Sportcal, citat de verdict.co.uk,  doar din înțelegerea semnată cu brandul Lacoste, sârbul câștigă peste 9 de milioane de dolari. Astfel, Djokovic câștigă anual circa 25,9 milioane de dolari din contractele sale de sponsorizare și, ținând cont că Nole e la acest nivel de peste 10 ani, sumele încasate trec lejer de 200 de milioane de dolari.

Potrivit Wealthy Gorilla, la începutul lui 2022, averea netă a lui Novak Djokovic era estimată la 220 de milioane de dolari, banii fiind obținuți din premii, sponsorizări, dar și din mici afaceri ale familiei.

Ce spun ”ceilalți”

De cealaltă parte sunt cei care consideră că regulile sunt pentru toată lumea, iar Novak nu ar trebui să facă excepție.

Meme distribuit pe rețelele de socializare

Vezi și: Fiica lui Nazarbayev, printre miliardarii care au pierdut averi în urma protestelor din Kazahstan. Intervenția Rusiei i-a salvat de la dezastru

Analistul Cristian Tudor Popescu este de părere că jucătorul sârb este influențat de unele teorii lipsite de fundamentare științifică.

”Ideile stranii precum apa care ar putea fi purificată prin rugăciune, tot felul de astfel de aiureli care vin din zona crepusculară a internetului, îl fac pe el să refuze vaccinarea riscând să nu fie primit...se încăpățânează, așa cum Federer și Nadal n-au făcut-o.(...) Ceea ce mă întristează pe mine cel mai tare în toată povestea asta este că dragostea pentru tenis a lui Djokovic, pentru marea performanță, pentru a fi o legendă a tenisului, pentru a fi cel mai bun jucător din istorie, toate astea contează mai puțin decât antivaccinismul ăsta al lui. (...) Ce i-aș putea spune acum? <Bine, Nole. Dacă așa de mult contează chestia asta cu vaccinul, atunci, dacă nu ești primit la Melbourne, du-te acasă, mai organizează un Adria Tour la Belgrad, fără să respecți niciun fel de norme sanitare, cum s-a mai întâmplat, încheie totul cu un party sălbatic, așa cum s-a întâmplat în iunie (2020), și fii fericit! >”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citește și: Cele mai bune 20 bancuri la Radio Erevan / ”Cine este cel mai ghinionist om din Uniunea Sovietică?”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel