Dieta cu vin, ciocolată și alimente picante te face să trăiești mai mult. STUDIU

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Alfonso Scarpa
Sursa foto: unsplash, autor Alfonso Scarpa

Suntem învățați să ne ferim de anumite alimente și să ne urmărim cu strictețe dieta. Pe măsură ce îmbătrânim, învățăm să nu ne permitem să ne răsfățăm cu unele dintre alimentele noastre preferate, cum ar fi cheeseburgeri, pizza și bere. Începem să credem că tot ceea ce este gustos și delicios este rău pentru noi și, dacă vrem să trăim o viață lungă și sănătoasă, trebuie să stăm departe de plăcerile noastre vinovate. Dar unele lucruri - șampania, vinul roșu, ciocolata, alimentele mediteraneene și condimentate - sunt de fapt bune pentru noi și, în loc să le evităm cu orice preț, ar trebui să ne răsfățăm cu ele.

1. Șampania îmbunătățește memoria

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Reading din Anglia, consumul a unul până la trei pahare de șampanie pe săptămână poate contribui la îmbunătățirea memoriei (pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani). În cadrul studiului, cercetătorii au pus șobolani să consume o mică doză de șampanie cu mâncarea lor zilnică. Apoi, oamenii de știință i-au pus pe șobolani să parcurgă un labirint pentru a găsi mai multă mâncare.


Fără șampanie, subiecții șobolani au avut o rată de succes de 50%, în timp ce cei care au consumat un pic de spumant au găsit mâncarea cu o rată de succes de 70%. După șase săptămâni de consum regulat de șampanie, cercetătorii au descoperit că proteinele necesare pentru a îmbunătăți memoria pe termen scurt au dublat concentrația șobolanilor. 

2. Alimentele picante scad riscul de cancer

Dacă vă plac ardeii iuți și tot ce este picant, s-ar putea să aveți noroc. Un studiu chinezesc a descoperit că persoanele care consumă alimente picante de șase sau șapte ori pe săptămână au un risc mai mic de deces din cauza cancerului sau a bolilor de inimă. Capsaicina (un ingredient din ardeii iuți) este adesea folosită ca analgezic topic și a fost legată de creșterea arderii grăsimilor, poate ajuta la combaterea infecțiilor și stimulează rinichii, plămânii și inima.

3. Mesele mediteraneene reduc riscul de Alzheimer

Modul mediteranean de alimentație este o dietă bogată în legume, pește și grăsimi sănătoase și s-a dovedit că reduce riscul de Alzheimer și de cancer de sân. De asemenea, poate reduce riscul de boli de inimă.

4. Vinul roșu este bun pentru inimă

Există o tonă de beneficii pentru sănătate dacă bei vin roșu, iar unul dintre cele mai bune este că s-a demonstrat că antioxidanții din acesta (numiți flavonoide) reduc riscul de boli de inimă prin scăderea LDL (colesterolul rău) și creșterea producției de colesterol bun. Vinul este extrem de sănătos pentru inimă, potrivit yourtango.com

5. Ciocolata ajută funcția cognitivă

Un studiu publicat în revista Appetite a constatat că un consum regulat de ciocolată ne ajută funcția cognitivă. Cu alte cuvinte, mâncați ciocolată și rămâneți ageri.
Așa că dați-i drumul și răsfățați-vă. Luați un pahar de vin sau de șampanie, mâncați mâncărurile picante preferate sau mesele mediteraneene și nu săriți peste ciocolată la desert. Vei contribui la menținerea sănătății și te vei simți foarte bine. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel