Dieta cu care Marisa Tomei se ține în formă la aproape 60 de ani

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
dieta. FOTO: Captura video Youtube @Henry Louis Gates, Jr.
dieta. FOTO: Captura video Youtube @Henry Louis Gates, Jr.

Care sunt alimentele pe care Marisa Tomei, actrița din seria Spider-Man, le consumă pentru a se menține în formă.

Marisa Tomei, actrița cunoscută pentru rolul din seria Spider-Man, pentru cei mai tineri dintre cinefili, dar și pentru rolul care i-a adus premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar, se menține într-o formă de invidiat la vârsta de 58 de ani. Cu un ton foarte tineresc, îndrăgita actriță pare că a oprit timpul în loc, însă acest lucru se datorează și alimentației pe care a adoptat-o.

”Ceea ce pui în corpul tău este chiar mai crucial decât ceea ce faci în ceea ce privește exteriorul tău. Ceea ce mănânc și modul în care mă conectez cu corpul meu îmi hrănesc exteriorul”, a declarat ea pentru Vogue, notează EatThis.

Care este dieta actriței

Iată cele șapte alimente pe care vedeta le consumă, dar și ce spun nutriționiștii despre această dietă.

Adaugă Oxymel la mese

Într-un interviu acordat în 2020 revistei New York Magazine, Tomei a mărturisit că adoră un ”delicios” oxymel de kumquat-chile, o extracție de plante din oțet și miere crudă.

”Oxymel nu este foarte comun, dar oțetul și mierea crudă oferă singure beneficii antibacteriene, alături de susținerea sănătății noastre intestinale.

Atunci când le recomand pacienților alimente integrale, recomand, de asemenea, utilizarea unei varietăți de plante în gătit și în salate; oxymel este doar o altă formă de a obține compușii care se găsesc în plante”, spune nutriționistul Cesar Sauza.

Salata de fenicul

”Am tocat niște fenicul din cutia mea cu mâncare pe care l-am folosit pentru o salată italiană tradițională cu fistic, portocale și ceapă roșie”, a mai spus Marisa Tomei.

Fenicului este p sursă importantă de vitamina C, potasiu și fibre, acesta ajutând la reducerea balonării, în special cea din cauze digestive.

Quinoa

La micul dejun, actrița va mânca ouă cu quinoa, care este o sursă excelentă de proteine și plină de nutrienți.

”Am mâncat un ou și niște quinoa pe care le împachetasem și le adusesem cu mine pentru a face joncțiunea virtuală”, a declarat ea pentru presă.

Somonul

Tomei are o dietă foarte echilibrată, având inclusă în ea proteine de origine animală, precum cea din peștele gras, care este o sursă excelentă de acizi grai Omega 3.

”Proteinele sunt importante pentru construirea și repararea mușchilor, mai ales după exerciții fizice.

Acizii grași Omega3 sunt benefici pentru sănătatea inimii, scad inflamația și pot ajuta la recuperarea și creșterea musculară”, afirmă Andrea Mawson.

Avocado

Un alt aliment care se regăseste în dieta actriței este avocado, o sursă de grăsimi sănătoase, care câștigă tot mai multă popularitate în lume.

”Am avut o altă zi de junket și am mâncat tot ce a rămas: un cartof, și mă refer la un cartof roșu micuț; un ou - oul meu este un ou fiert în șapte minute; și niște avocado", a declarat ea pentru NY Mag.

Carne de miel

Marisa Tomei a enumerat tot ce a mâncat în decursul a câteva zile pentru NY Mag, menționând de câteva ori cotletele de miel. Acestea au o valoare nutritivă ridicată.

”Cotletele de miel sunt o sursă bogată de proteine cu valoare biologică ridicată și B12, iar dacă sunt hrănite cu iarbă vor fi, de asemenea, bogate în acizi grași omega 3 sănătoși”, a mai spus Sauza.

Salata de ouă

Oul este alimentul aproape perfect, singura vitamină care îi lipsește din ”bagaj” este vitamina C.

”M-am obligat să mănânc câte ceva pentru ca creierul meu să poată funcționa, iar pentru mine, hrana pentru creier sunt ouăle”, a mai spus actrița.

Vezi și: Johnny Depp, găsit inconștient în camera de hotel din Budapesta

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel