De ce unii copii obosesc ușor. Explicația ar putea fi deficiența unei vitamine

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Dacă micuţii se plâng adesea de letargie sau oboseală, în afară de somnul insuficient, acesta poate fi şi un indiciu al lipsei unei anumite vitamine din organism.

După cum explică pediatrii, oboseala poate fi un semn al deficienţei de vitamina B12, o vitamină cheie de care copilul are nevoie în principal pentru producerea de globule roşii.

Vitamina B12 este utilă pentru sistemul nervos periferic şi central. În plus, multe studii arată că susţine activitatea sistemului imunitar şi sănătatea celulelor nervoase.

Spre deosebire de alte vitamine, B12 nu este prezentă în fructe şi legume, deoarece plantele nu o produc. În schimb, copilul o poate obţine cel mai adesea din carne, mai ales de pui sau de curcan şi din produse lactate.

Deoarece aceste alimente sunt uşor accesibile, deficienţa de vitamina B12 nu este des întâlnită. Dacă se întâmplă acest lucru, copiii se plâng cel mai adesea de oboseală sau epuizare, sunt palizi, prezintă slăbiciune musculară, probleme de concentrare sau memorie, tulburări digestive etc.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience