De ce iubim atât de mult toamna

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
De ce iubim atât de mult toamna. FOTO: Freepik @freepic.diller
De ce iubim atât de mult toamna. FOTO: Freepik @freepic.diller

Zilele de toamna ne ajută din punct de vedere mental. Iată câteva motive pentru care iubim atât de mult toamna.

Ne plac toate anotimpurile, fiecare dintre ele având farmecul lui aparte, însă parcă toamna are ceva mai mult decât celelalte, iar varietatea de culori, de la verde la nuanțele de chihlimbar, ne dau o stare de bine. 

Toamna evocă nostalgia și confortul, ne amintim de vârsta copilăriei, când ne pregăteam de mers la școală, urmează sezonul sărbătorilor, care ne aduc bucurie.

Se pare că din punct de vedere psihologic, există câteva motive interesante pentru care iubim toamna atât de mult.

Potrivit cercetărilor de mediu, vremea poate prezenta și unele beneficii pentru sănătatea mentală.

Temperaturile mai scăzute și frunzișul spectaculos ne încurajează să petrecem timp în natură, ceea ce a fost legat de îmbunătățiri în ceea ce privește fericirea, bunăstarea, relațiile și sentimentul de a avea un scop în viață.

În plus, a ieși afară și a te bucura de aerul proaspăt este o modalitate naturală de a crește nivelul de oxigen din creier. O creștere a oxigenului tinde să elibereze mai multă serotonină, un neurotransmițător care promovează fericirea.

Culorile toamnei, impact asupra stării de bine

Chiar și culoarea portocalie are un impact mental asupra creierului nostru. Psihologii spun că culorile portocaliu, roșu și galben sunt asociate cu entuziasmul și energia, ceea ce este ironic din moment ce acestea reflectă tonurile frunzelor muribunde din copaci, notează Yahoo News.

Cu toate acestea, observarea nuanțelor vibrante ale frumoaselor frunze roșii, portocalii și galbene împrăștiate prin oraș reduce de cele mai multe ori stresul.

Schimbarea puternică a culorilor stimulează creierul și declanșează emoții pozitive.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile toamnei pentru sănătatea fizică și mentală și modul în care simpla prezență a frunzelor colorate în timpul scenei de toamnă poate schimba modul în care o persoană gândește, acționează și privește.

Așa că odată cu venirea toamnei, ieșiți cât mai mult în aer liber, bucurați-vă de ceea ce oferă natura, de razele plăcute ale soarelui.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă anulezi alarma de dimineață

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel