De ce ar putea să te omoare purtarea elasticelor de păr în jurul încheieturii mâinii. Avertismentul medicilor

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Volodymyr Hryshchenko
Sursa foto: unsplash, autor Volodymyr Hryshchenko

Elesticele de păr la încheietura mâinii poate fi extrem de periculos pentru sănătatea ta, avertizează medicii.

Să ţii elasticul de păr în jurul încheieturii mâinii este o modalitate de a te asigura că ai întotdeauna aproape un accesoriu util. Dacă pleci de acasă cu părul despletit şi, între timp, te hotărăşti să îl strângi în coadă, elasticul tău de păr te poate ajuta în câteva secunde să realizezi noua coafură. Te-ai gândit vreodată că obiceiul de a purta acest accesoriu strâns la mână poate fi dăunător pentru sănătatea ta?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să dai jos elasticul de pe mână imediat!

Potrivit unei povești din 2015 care a devenit virală, Audree Kopp avea o umflătură roșie pe încheietura mâinii care devenea din ce în ce mai mare. Crezând că este vorba de o mușcătură de păianjen, ea a mers la medic, iar acesta i-a dat niște antibiotice. Dar nodul a continuat să crească și să devină tot mai roșu. În cele din urmă, când masa a ajuns să fie extrem de alarmantă, ea a decis să meargă la urgențe.

"Mi-au spus că am nevoie de o intervenție chirurgicală", a declarat Kopp pentru postul de știri WLKY din Louisville. "Slavă Domnului că am prins-o la timp, altfel puteam face septicemie".

Intervenția chirurgicală a fost destul de simplă, deoarece a constat practic în tăierea nodulului și lăsarea puroiului să iasă.

"Avea un abces mare pe partea din spate a încheieturii mâinii, așa că am făcut o incizie și am drenat puroiul până jos", a declarat Dr. Amit Gupta de la Norton Healthcare.

Gupta a ajuns la concluzia că abcesul se datora unei infecții bacteriene create de elasticele de păr acoperite cu sclipici pe care Kopp le purta adesea. Elasticele de păr au prins bacteriile care au pătruns apoi prin porii ei.

Articole vestimentare în care nu ar trebui să dormi niciodată. Ce spun experții

 Poate cauza probleme circulatorii

Când îți pui un elastic de păr pe încheietura mâinii, ciupi vasele de sânge. Acest lucru interferează cu mișcarea normală a sângelui în organism. În consecință, puteți dezvolta sindromul tunelului carpian, care se manifestă prin durere prelungită și amorțeală a degetelor.

Pentru a preveni toate aceste lucruri este recomandat să porţi brăţări într-un mod cât mai lejer, să le speli cu detergent şi să le schimbi periodic. Este destul de sigur să ai o brăţară în jurul încheieturii mâinii, dar e important să ai grijă. Nu purta acest accesoriu strâns prea tare dacă ai o tăietură la încheietura mâinii sau dacă pielea începe să se irite, potrivit healtline.com

Citește și: Vestea momentului pentru șoferi. Ce se întâmplă cu polițele de asigurare

Gina Matache e FOC și PARĂ. Nu-l suportă pe noul iubit al fiicei sale, Oana: Exemplarul acesta NU trebuie să stea în preajma celor mici

Planta ce ajută în bolile neurodegenerative, dar și în prevenirea cancerelor. Are o puternică acțiune antioxidantă și este recomandată în timpul sarcinii

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel