Cum să faci duș astfel încât să pierzi în greutate. Trucul care te ajută să slăbești în timp ce te speli

Autorul articolului: Anca Murgoci | Dată: 11 iun, 22:58 | Categorie: Știri
 Pexels
Pexels

Cum să faci duș astfel încât să pierzi în greutate. Trucul care te ajută să slăbești în timp ce te speli.

O practică din ce în ce mai des întâlnită pentru multe persoane este duşul de contrast, prin care duşul fierbinte se încheie cu apă rece. Beneficiile includerii acestei practici în rutina noastră sunt multiple, iar unul dintre aspectele pozitive este scăderea în greutate. În afară de acestea, duşurile reci stimulează metabolismul. Temperaturile reci afectează "grăsimea brună" din corp, de care depinde greutatea noastră. Nivelurile ridicate de grăsimi duc la obezitate şi la probleme de sănătate. Un duş rece de două sau trei ori pe săptămână ne accelerează metabolismul şi ajută digestia. Cu toate acestea, pierderea drastică în greutate nu este posibilă, dacă alte aspecte ale stilului nostru de viaţă, cum ar fi exerciţiile fizice şi alimentaţia sănătoasă, nu se schimbă.

Duşul rece îmbunătăţeşte circulaţia - apa rece stimulează corpul nostru să muncească mai mult pentru a-şi menţine temperatura. Unul dintre beneficii este îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, pielea arătând mai sănătoasă şi radiantă. De asemenea, a fost găsită o legătură între duşurile reci şi recuperarea sportivilor. Scăderea temperaturii într-o anumită zonă a corpului creşte fluxul de sânge saturat de oxigen şi reduce timpul de recuperare.

Duşul rece reduce depresia - conform unui studiu, un duş rece timp de până la cinci minute, de două sau trei ori pe săptămână, ajută la diminuarea simptomelor depresiei. Această practică se numeşte "hidroterapie". Apa rece trimite impulsuri electrice către creier şi eliberează endorfine - hormonul fericirii, care conduce la sentimente de satisfacţie şi optimism. Această practică, în ciuda numeroaselor sale beneficii, nu trebuie folosită ca substitut al tratamentului (psihic şi fizic), iar în cazul unor probleme de sănătate, este indicat avizul unui medic. Este important ca trecerea spre duşul rece să fie făcută treptat, iniţial într-un timp scurt şi cu apă călduţă

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite