Cum să curățați o bucătărie lucioasă: nu utilizați niciodată aceste produse, care distrug suprafețele

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cum să curățați o bucătărie lucioasă, nu utilizați niciodată aceste produse, care distrug suprafețele. Sursa - Pexels
Cum să curățați o bucătărie lucioasă, nu utilizați niciodată aceste produse, care distrug suprafețele. Sursa - Pexels

Produsele chimice de uz casnic, pe care le găsim pe rafturile magazinelor, sunt, fără îndoială,  eficiente. Cu toate acestea, folosite la curățarea suprafețelor lucioase ale bucătăriei, produsele chimice pot provoca daune ireparabile.

Produsele cu o compoziție agresivă sau preparatele care conțin particule abrazive nu sunt potrivite pentru bucătăriile cu suprafețe lucioase. În plus, produsele de curățare, sub formă de pudră sau produsele care conțin acid nu vor curăța o bucătărie lucioasă.

Scapă de depunerile de calcar și mucegaiul din baie cu 3 trucuri extrem de eficiente

Dimpotrivă, suprafața lucioasă se va acoperi  cu mici zgârieturi și crăpături. Dacă ați încercat deja să utilizați pudre de curățare, dar bucătăria încă strălucește, nu vă grăbiți să vă bucurați, deoarece efectul lor nu apare imediat, ci în timp. 

Prin urmare, nu este prea târziu să renunțați la astfel de produse,  deoarece cu ele  suprafețele lucioase devin opace și se îngălbenesc.

Chiuveta este înfundată? Ai nevoie de detergent de vase și apă fierbinte

Nu vă ajutați nici produsele  chimice de uz casnic care conțin clor. Curățarea cu astfel de produse va decolora fațadele bucătăriei și nu le va curăța.

Pentru a îndepărta dungile de pe suprafețele lucioase, utilizați un detergent obișnuit de spălat vase. Spălați bucătăria cu spumă aplicată pe burete, clătiți cu apă și ștergeți. Așa că dulapurile bucătăriei te vor încânta cu o strălucire lucioasă pentru mulți ani.

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

 

Dușul, robinetele, chiuveta, gresia, faianța și sticlă sunt  victimele petelor inestetice de calcar din baie. Acestea apar în urma contactului continuu cu apa, iar calcarul lasă pete urâte și periculoase. Pentru a depăși aceste probleme, atunci, trebuie să găsim o modalitate de îndepărtare a calcarului rapid și natural.

Deja știm că lămâia ne ajută să scăpăm de calcar. Dar nu mulți cunosc capacitățile castraveților, care ne vin în ajutor în lupta cu petele de calcar. 

De fapt, tehnica este foarte asemănătoare: tăiați o felie de castravete și frecați suprafața murdară, apoi admirați efectele. De fapt, este suficient să-l lăsați să acționeze câteva minute și apoi să ștergeți bine cu o cârpă uscată.

Cum poți folosi oțetul în gospodărie. Trucuri care fac minuni în orice casă

Sau puteți folosi  oțet de vin pentru a îndepărta calcaru încrustat chiar și în cele mai dificile zone.  În cazul unui cap de duș încrustat, am putea să-l deșurubam și să-l scufundăm într-un lighean cu oțet de vin.

Lăsați capul de duș în ligheanul cu oțet pentru cel puțin 5 ore, apoi periați-l cu o periuță de dinți veche. După ce ați făcut acest lucru, clătiți-l cu apă curentă și uscați-l bine. Veți observa imediat că încrustațiile de calcar au fost eliminate de pe capul de duș.  

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel