Chiuveta este înfundată? Ai nevoie de detergent de vase și apă fierbinte

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Chiuveta este înfundată. Ai nevoie de detergent de vase și apă fierbinte. Sursa - Pexels
Chiuveta este înfundată. Ai nevoie de detergent de vase și apă fierbinte. Sursa - Pexels

Ce poate fi mai enervant decât o chiuvetă înfundată. Dar, din fericire, nu trebuie să apelezi imediat la soluții chimice: te salvează  detergentul de vase și apa fierbinte.

Atunci când o canalizare este înfundată ar fi bine să evităm să folosim  substanțe chimice. Agenții chimici de curățare a scurgerii doar dăunează țevilor, spun instalatorii. În schimb, putem  elimina blocajul și cu detergent lichid de vase și apă fierbinte.

Dacă scurgerea chiuvetei din bucătărie este înfundată, se recomandă să turnăm, mai întâi, apă fierbinte în canalul de scurgere. Nu apă caldă care curge din robinet, ci chiar apa clocotită, care are aproximativ 90-95 de grade. Apa fierbinte apă de la robinet nu depășește de obicei 70 de grade.

Amestecă sare cu suc de lămâie și vei scăpa de petele de rugină. Iată ce mai poți curăța cu sare

Turnați apa fierbinte în chiuvetă, apoi adăugați detergent lichid de vase, care dizolvă grăsimea. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru o scurgere înfundată. Dar nu funcționează, folosiți o pompă pentru desfundat WC, apoi  încercați din nou cu apă fierbinte și detergent  de vase.

Sare, oțet și bicarbonat de sodiu, soluția minune pentru chiuvete înfundate

Umpleți 1/2 cană cu sare, oțet și bicarbonat de sodiu și turnați amestecul în scurgere. Lăsați-l să acționeze treizeci de minute înainte de a turna apă clocotită în canalul de scurgere. Acest amestec poate dizolva orice blochează scurgerea.

 

Patru plante purifică aerul din casă de fum și substanțe nocive: pune-le neapărat pervaz

Peroxid și bicarbonat de sodiu - Se amestecă 1/2 cană de peroxid cu 1/2 cană de bicarbonat de sodiu. Amestecu se toarnă amestecul în scurgere și se acoperă. Din nou, trebuie să așteptați treizeci de minute înainte de a turna cu apă fierbinte.

 

Scapă de petele de calcar din baie cu două ingrediente naturale, la care nici nu te gândești

 

Dușul, robinetele, chiuveta, gresia, faianța și sticlă sunt  victimele petelor inestetice de calcar din baie. Acestea apar în urma contactului continuu cu apa, iar calcarul lasă pete urâte și periculoase. Pentru a depăși aceste probleme, atunci, trebuie să găsim o modalitate de îndepărtare a calcarului rapid și natural.

Deja știm că lămâia ne ajută să scăpăm de calcar. Dar nu mulți cunosc capacitățile castraveților, care ne vin în ajutor în lupta cu petele de calcar. 

Îndepărtează ușor petele de grăsime de pe haine: ai nevoie de o cretă și de muștar

De fapt, tehnica este foarte asemănătoare: tăiați o felie de castravete și frecați suprafața murdară, apoi admirați efectele. De fapt, este suficient să-l lăsați să acționeze câteva minute și apoi să ștergeți bine cu o cârpă uscată.

Sau puteți folosi  oțet de vin pentru a îndepărta calcaru încrustat chiar și în cele mai dificile zone. 

În cazul unui cap de duș încrustat, am putea să-l deșurubam și să-l scufundăm într-un lighean cu oțet de vin. Lăsați capul de duș în ligheanul cu oțet pentru cel puțin 5 ore, apoi periați-l cu o periuță de dinți veche. După ce ați făcut acest lucru, clătiți-l cu apă curentă și uscați-l bine. Veți observa imediat că încrustațiile de calcar au fost eliminate de pe capul de duș.  

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel