Cum să adormi în două minute. Tehnică dezvoltată pentru piloții militari

Georgel Simionică |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Tehnica te poate ajuta să adormi în două minute
Tehnica te poate ajuta să adormi în două minute

Mulți oameni se confruntă cu probleme de somn în timpul vieții, iar aceste dificultăți în a adormi pot fi explicate prin diferiți factori: stres, alimentație proastă, surescitare etc.

Dar, datorită unei tehnici dezvoltate în armată, puteți adormi în sfârșit în doar două minute. Să explicăm. 
Nu toți adormim la fel. În timp ce unii oameni adorm profund la câteva secunde după ce închid ochii, pentru alții procesul poate dura câteva ore. Dacă vă încadrați în această ultimă categorie, o tehnică folosită de armată vă poate ajuta. Într-un videoclip postat pe TikTok, antrenorul Justin Agustin explică această tehnică.

"Tehnica aceasta a fost dezvoltată în armată pentru a le permite soldaților să adoarmă oricând și oriunde, chiar și pe câmpul de luptă, unde mediul este extrem de inconfortabil și există mult zgomot. Somnul este crucial pentru un soldat", explică el în videoclip. "Din cercetările mele, tehnica a fost dezvoltată în principal pentru piloții avioanelor de vânătoare care au nevoie de reflexe și concentrare 100%. Și știm cu toții că acestea se diminuează din cauza lipsei somnului."

Respiră și relaxează-te

Pentru început, antrenorul recomandă să respirați adânc pentru a vă relaxa fiecare parte a corpului - din cap până în vârful degetelor de la picioare. "Începeți prin a vă relaxa mușchii frunții", explică Justin. "Relaxează-ți ochii, maxilarul și concentrează-te pe respirație. Apoi relaxează-ți complet gâtul și umerii." 

Ce se întâmpla dacă dormi dezbrăcat. Beneficii nebănuite

"Asigurați-vă că umerii nu sunt încordați. Lăsați-i să fie cât mai relaxați ca și brațele care stau de-a lungul corpului, inclusiv mâinile și degetele", adaugă sportivul. Apoi ne roagă să ne imaginăm o senzație de căldură care ne străbate din cap până în vârful degetelor, apoi de la inimă la degetele de la picioare. "Apoi respiră adânc și expiră încet, relaxându-ți pieptul, burta, până la coapse, genunchi, gambe și laba piciorului”. 

Eliberarea minții

În timpul acestui proces, este important să reușiți să vă goliți complet mintea. Pentru a face acest lucru, vă puteți gândi la două scenarii. "În primul, ești întins într-o canoe pe un lac liniștit ți nu vezi nimic altceva decât un cer senin și albastru deasupra ta. În cel de-al doilea scenariu, ești întins într-un hamac de catifea neagră într-o cameră întunecată", spune Justin Agustin. Dacă la un moment dat vă simțiți distrași, repetați în gând fraza "Nu gândi, nu gândi, nu gândi, nu gândi" timp de 10 secunde. 

Pentru ca tehnica să fie eficientă, antrenorul recomandă repetarea exercițiului în fiecare seară timp de șase săptămâni. "Se pare că 96% dintre persoanele care stăpânesc această tehnică reușesc să adoarmă în două minute după ce au închis ochii." În comentarii, mulți internauți confirmă că această tehnică este eficientă. 

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel