Cum funcționează High Intensity Interval Training, antrenamentul care accelerează metabolismul

Autorul articolului: Elena Didilă |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la Li Sun/Pexels
Fotografie de la Li Sun/Pexels

Potrivit atât pentru începători, cât și pentru experți, antrenamentul cu intervale de înaltă intensitate accelerează metabolismul și ne permite să ardem grăsimile mai repede, ajutându-ne să ne menținem în formă chiar și în timpul sărbătorilor.

Prevenirea este mai bună decât tratarea. Acest lucru este valabil și pentru kilogramele în plus pe care fiecare dintre noi, mai mult sau mai puțin, le vom lua în timpul sărbătorilor de iarnă.

Teama de a ne îngrășa și de a arunca luni de sacrificii și de muncă la sală nu ar trebui să ne împingă la sacrificii excesive, să numărăm caloriile din fiecare mușcătură și să nu ne bucurăm de prânzul de Crăciun sau de cina de Revelion. 

Trebuie să prevenim astfel de situații și să învățăm, prin antrenamente specifice, să ne accelerăm metabolismul.

Cum funcționează antrenamentul cu intervale de intensitate ridicată

”Potrivit atât pentru începători, cât și pentru experți, High Intensity Interval Training, pe lângă faptul că oferă un răspuns excelent în ceea ce privește antrenarea mușchilor, oferă organismului un impuls metabolic care ajută semnificativ la arderea grăsimilor mai repede”, explică Marco Colciaghi, antrenor personal și instructor de fitness, potrivit Today.

”High Intensity Interval Training constă în alternarea unor eforturi scurte, foarte viguroase, cu o componentă anaerobă mare, urmate de perioade de recuperare de intensitate scăzută, până la atingerea epuizării musculare și/sau metabolice. Nu există o durată precisă, însă este indicat să nu depășești 30 de minute de antrenament, cu timpi care pot varia în funcție de nivelul personal de activitate fizică. În acest caz, High Intensity Interval Training favorizează îmbunătățirea metabolismului, a glucozei și crește eficiența antrenamentului, atât din punct de vedere al condiționării fizice (musculare si metabolice), cât și al consumului de calorii intra și post-exercițiu”, explică  antrenorul Colciaghi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel