Credit Suisse, expunere uriașă la falimentul unei bănci mexicane

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Pierderi semnificative pentru băncile centrale din Germania și Țările de Jos în 2023
Pierderi semnificative pentru băncile centrale din Germania și Țările de Jos în 2023

Există riscul ca banca elvețiană să înregistreze pierderi enorme

Credit Suisse s-ar putea confrunta cu o pierdere de peste 100 de milioane de dolari în cazul în care banca mexicană Crédito Real, aflată în prezent în procedură de lichidare și a cărei datorie acumulată se ridică în prezent la peste 2,6 miliarde de dolari.

Potrivit unui document confidențial al băncii, a cărui copie a fost publicată de portalul de afaceri El CEO, a doua bancă din Elveția are o expunere de 106 milioane de dolari, ceea ce o situează pe locul al doilea în topul celor mai mari creditori "non-garantați", cu mult înaintea altor grupuri internaționale precum BNP (51 milioane de dolari) sau Santander (10 milioane de dolari).

Valoarea totală a datoriei negarantate este de 389 milioane USD. Într-o declarație scrisă trimisă către AWP, conducerea Credit Suisse asigură că nu are "niciun angajament de credit substanțial cu compania menționată" și că "orice afirmație contrară este nefondată".

Citește și Cum ne dăm seama că suntem în recesiune. Avertismenul specialiștilor

Potrivit presei mexicane, Crédito Real, a cărei procedură de lichidare a fost cerută în luna iulie și care a depus, în Statele Unite, o cerere de intrare în faliment, trebuie să plătească 151 de milioane de dolari unui număr de peste zece instituții de credit ale căror creanțe sunt garantate, spre deosebire de Credit Suisse. 

Primele semnde de îngrijorare în rândul creditorilor au apărut încă din februarie, când instituția listată la Bursa din Mexic a intrat în incapacitate de plată pentru rambursarea unui împrumut de 184 de milioane de dolari sub formă de obligațiuni elvețiene.

Acest ultim eșec face parte dintr-o serie de greșeli care l-au determinat pe șeful Credit Suisse, Thomas Gottstein, să părăsească compania. Luna aceasta, el urmează să încredere frâiele actualului șef al departamentului de gestionare a activelor, Ulrich Körner.

Körner va fi responsabil de conducerea restructurării celei de-a doua mari bănci din Elveția, care include o reducere de 1 miliard de dolari a bazei de costuri și se așteaptă să ducă la eliminarea a mii de locuri de muncă, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel