Consumul de vin roșu te face mai slab. Ce spun STUDIILE

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor ???????? Marcel Gross | @marcelgross.ch
Sursa foto: unsplash, autor ???????? Marcel Gross | @marcelgross.ch

Nu contează cât de obositoare a fos ziua ta, toată lumea știe că un pahar de vin roșu la sfârșitul zilei este întotdeauna o idee bună. Acum, știința ne-a oferit încă un motiv în plus pentru care un pahar de vin roșu este benefic pentru sănătatea noastră.

Chiar dacă nu avem nevoie de un alt motiv pentru a bea un pahar de vin, faptul că putem bea pentru a pierde în greutate este prima modalitate cu adevărat minunată de a pierde câteva kilograme.Ei bine, s-ar putea să fie un pic mai complex decât atât.

Băutul vinului roșu te face mai slab?

Potrivit unei organizații de sănătate de planificare familială, vinul roșu te face mai slab, îți scade glicemia și reduce grăsimea din ficat. Studiul din 2015 realizat de Universitatea Harvard "a urmărit un grup de 20.000 de femei timp de 13 ani și a ajuns la concluzia că femeile care beau două pahare de vin pe zi aveau mai puține șanse să fie obeze. Alte studii au confirmat faptul că vinul roșu poate ajuta organismul să ardă grăsimile".

Este interesant de observat că riscul acestor femei de a deveni obeze a fost redus cu aproximativ 70%, mai ales dacă luăm în considerare nenumăratele studii care au fost publicate și care spun contrariul.

Într-un alt studiu din 2015, realizat de Oregon State's College of Agricultural Studies, cercetătorii au descoperit că acidul elagic (care ajută organismul să ardă grăsimile) este de vină pentru micșorarea taliei tale.  Cercetătorii au hrănit șoareci în acest experiment. Primul grup a primit mâncare bogată în grăsimi, iar celuilalt i-au fost administrate și extracte din struguri.

Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au primit extracte de struguri au depozitat mai puțină grăsime în ficat, iar nivelul de zahăr din sânge a fost mai scăzut decât șoarecii care nu au primit extracte de struguri, care, de asemenea, aveau niveluri mai ridicate de proteine sau de grăsimi și zahăr metabolizate în organism.

Cercetătorii au continuat spunând că "acidul elagic întârzie creșterea celulelor adipoase și încetinește formarea altora noi.


De asemenea, stimulează metabolismul acizilor grași din ficat... Arderea mai multor grăsimi în ficat îmbunătățește funcția hepatică la persoanele supraponderale".

Întotdeauna am știut că un pahar (sau două) de vin roșu după o zi lungă este cel mai probabil bun pentru sănătatea noastră, dar acum, din fericire, știința a confirmat aceste fapte, potrivit yourtango.com 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel