Cinci plante care îți vor umple casa cu un parfum plăcut și te vor face fericit

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Cinci plante care îți vor umple casa cu un parfum plăcut și îți vor aduce o stare de bine. Sursa - Pexels
Cinci plante care îți vor umple casa cu un parfum plăcut și îți vor aduce o stare de bine. Sursa - Pexels

Plantele de interior ne pot încânta nu doar cu aspectul lor atractiv, ci și cu mirosul lor plăcut. 

Plantele își datorează aroma plăcută uleiurilor esențiale, care se transformă în compuși volatili atunci când florile sunt deschise.

Iată ce plante trebuie să aveți în casă pentru parfumul lor plăcut.

Mușcata este o planta rustică, decorativa, originară din Africa de Sud, cu perioadă de înflorire îndelungată. Aceasta este una din cele mai răspândite plante din lume și se găsește în orice balcon și terasă. Acestea emană veselie și optimism, fiind unele din cele mai populare plante decorative. Mușcatele sunt bogate în flori viu colorate, cu frunze rotunjite și ușor parfumate.

5 alimente pe care trebuie să le ai în bucătărie mereu, dacă vrei să slăbești

Citrus limon este un  copac mic, veșnic verde, care emană o aromă specifică plăcută. Cu îngrijire adecvată, înflorește și dă roade chiar și în casă. Există soiuri ale plantei, care poate fi crescute în interior.

Chiar dacă copacul nu înflorește și are un miros slab, planta ionizează și saturează aerul cu fitoncide. Aroma de lămâie normalizează somnul, activitatea sistemului cardiovascular și tensiunea, ne protejează de răceală și îmbunătățirea stării de spirit.

Exerciții MINUNE care te vor ajuta să adormi mai repede - potrivit oamenilor de știință

Mirtul (Myrthus communis) este un arbust originar din regiunea mediteraneană, cultivat pentru aspectul plăcut și pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătății. Infuziile din frunze de mirt pot fi utilizate pentru tratarea tusei sau a durerilor de stomac. Uleiul esențial de mirt se utilizează în industria cosmetică și a parfumurilor. Mirtul este foarte apreciat şi pentru aspectul compact al frunzișului și pentru mireasma delicată a florilor. Mirtul tolerează tunderea putând fi modelat în forme diferite. 

Se crede că mirtul este un simbol al gloriei. În cele mai vechi timpuri, o coroană făcută din ramurile sale decora capetele poeților, mai târziu a devenit un atribut al miresei. Acum tămâia este făcută din mirt, folosit pe scară largă în industria parfumeriei.

Te-ai ales cu arsuri solare? Află ce remedii îţi calmează pielea

Oleandru este un arbust veșnic verde, cu frunze înguste, lungi și flori parfumate. Cu îngrijire adecvată, muguri vechi sunt înlocuiți cu alții noi, în cea mai mare parte a anului.

Florile au un miros puternic, plăcut. Dacă stai lângă o plantă înflorită o perioadă scurtă de timp, poți scăpa de durerile de cap, oboseală și stres. Dar, nu uitați că oleandrul este o plantă otrăvitoare. Nu poți să o consumi și nu poți sta mult timp într-o cameră neaerisită, în care aveți planta.  

Vrei să trăiești mult și fericit? Câteva obiceiuri te pot ajuta să faci asta

Rozmarinul este o plantă  aromată, un arbust veșnic verde cu frunze înguste, liniare, mici. Emite fitoncide, care au un efect benefic asupra omului, fiind folosit în bucătărie și industria parfumeriei.

Poate crește și într-o cameră pentru copii. Uneori înflorește și în casă. Ezotericii atribuie rozmarinului proprietatea de absorbție a energiei negative din casă, după care planta moare.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel