Valabilitatea certificatului verde. Gheorghiță: Nu este exclusă o REDEFINIRE a certificatului digital

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical, să fie nevoie de includerea unei doze booster în certificatul de vaccinare, doză de rapel la minimum şase luni”, a explicat Valeriu
Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical, să fie nevoie de includerea unei doze booster în certificatul de vaccinare, doză de rapel la minimum şase luni”, a explicat Valeriu Gheorghiţă

În acest moment, certificatul digital de vaccinare este valabil până în iunie 2022, însă în perioada următoare lucrurile s-ar putea schimba. Și asta pentru că sunt ţări, precum Franţa, în care eliberarea certificatului verde va fi posibilă doar după doza booster, la persoanele de peste 65 de ani.

Termenul de un an, până în iunie 2022, a fost stabilit într-o altă ”situaţie pandemică”, spune Valeriu Gheorghiţă.

Șeful campaniei de vaccinare a explicat că, la momentul luării deciziei, se considera că vaccinul va putea să ofere protecție cel puţin un an, dar mutația indiană, Delta, este mult mai contagioasă și face vaccinul mai puțin eficient.

Faptul că, între timp, vedem că ne confruntăm cu acest val 4 general de varianta Delta, mult mai contagioasă, mult mai transmisibilă, şi care generează mai multe cazuri de îmbolnăvire şi are şi această capacitate de a ocoli parţial răspunsul imun după boală sau după vaccinare, s-a impus efectuarea dozei booster, la minimum şase luni de la prima schemă de vaccinare.  

Primele state au introdus deja obligativitatea dozei 3

Vedem că deja Franţa a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă şi în certificatul digital. Ceea ce mă face să cred că nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital.

Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical, să fie nevoie de includerea unei doze booster în certificatul de vaccinare, doză de rapel la minimum şase luni”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel